Vajon miért létezik a Momentum?

2020. október 27. 10:07

Kovács András
Facebook
Szüksége van a baloldalnak a Momentum úgymond „szűz” identitására, mivel eddig még nem voltak kormányon.

„Az elmúlt hetekben egyre többször tettem fel magamnak azt a kérdést, milyen politikai célt szolgálhat a Momentum Mozgalom létezése. Miért fontos a baloldali médiának, hogy a felszínen tartsák? Miért fontos a fővárosi liberális elitnek, hogy beszéljenek róluk? A válasz korántsem könnyű, és lehet nem is sikerül a pontos magyarázatot megtalálni.

A Momentum körül az elmúlt hetekben botrány követett botrányt. Egyrészt ismételten a határon túli magyarok ellen kampányoltak a romániai önkormányzati választáson. Másrészt Donáth Anna EP-képviselőjükről derült ki, hogy hazudott az európai színtéren, majd pedig a saját nagyapja kommunista múltjáról lódított. Az is kiderült, hogy egy korábban magát függetlennek nevező politológust (persze ezt semmilyen józan gondolkodású ember sem hitte el) a Momentum az európai adófizetők pénzéből fizet.

Mindezen a botrányok után joggal merül fel a kérdés, mire is kell ez az alakulat? Azzal, hogy a Momentum a határon túli magyarok ellen kampányol, és nyíltan román nacionalista pártok mellett áll ki, azzal sokkal inkább a jobboldalt segítik, és nem a baloldalt. Donáth Anna hazugságcunamija sem a baloldalt segíti.

Ami a Momentumot segíti ezekben az ügyekben az, hogy a liberális média nem számol be ezekről az ügyekről, és így nem jutnak el ezek a botrányok az ellenzéki szavazókhoz. Szüksége van a baloldalnak a Momentum úgymond »szűz« identitására, mivel eddig még nem voltak kormányon. Azonban az önkormányzatokban már most is helyet foglalnak, és a több százezres fizetések felvételén kívül semmilyen produktumot nem tudnak felmutatni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A baloldalnak már nagyon régóta szüksége van rá. A tiszta kezdetet először az SZDSZ-es társutassal próbálták összehozni.

Anno 2006 után mind az LMP, mind a Jobbik sokat profitált abból, hogy a többiekhez képest új formációk voltak, többnyire a köz számára addig ismeretlen főszereplőkkel. A Momentum annak köszönheti, hogy így felkapták a nevét, hogy 2016-17-re már látszott, hogy az új formációk is megfáradtak, az LMP-n akkor már nagyon kiütközött a dolog, és a régiek lassú halódását.

Ha a Momentum kudarcot vall, és a baloldali generációváltásnak nem ő lesz a nyertese, akkor lesz megint valami új formáció. Az új politikai erő jellegzetessége lesz, hogy alakulása pillanatában arról fog beszélni, hogy minkét oldal szavazóit meg akarja szólítani, aztán persze 1-2 év alatt simán betagozódik az ellenzék soraiba. Amíg a posztkomcsi dinasztiák kitartanak (MSZP, DK, tökmindegy, milyen néven), addig itt nem lesz új baloldal, legfeljebb névben.

Tudom, 1998 az ókorban volt, de a Fidesz ugyanígy nyert akkor. Azért kaptak annyi szavazatot, mert a többi pártokkal már tele volt a töke mindenkinek.

Elképesztő látni ezt a szerepcserét, ahogy a Fidesz egy fiatal egyetemistákból álló pártból átalakul egy olyan párttá, amely fiatal egyetemistákat támad.

A Momentum azért létezik, mert Párizsnak kellett az olimpia.

Itt a lényeg: "Itt ragadható meg a Momentum lényege, mivel ez egy alapvetően nem magyar gyökerű párt, hanem a nyugat-európai országok érdekeit próbálja Magyarországon népszerűsíteni. Mindezt ők maguk többször ki is mondják. Céljuk - ha sikerül hatalomra kerülniük -, akkor a magyar érdekek teljes mértékű feladása, Brüsszel és a mögötte lévő cégek érdekeinek 100 százalékos kiszolgálása. Ez a Momentum valódi arca!"

Bár ez nem következik az előtte leírtakból, de az tényleg már régóta látható, hogy ők azok, akiknek nincs valódi identitásuk, illetve a valódi identitásuk az, hogy lelkesen kiszolgálnak bárkit, aki megfizeti őket - így kerülhet be a politikába olyan vélemény, ami mögött nincs tényleges választói bázis, viszont elég komoly anyagi érdek áll mögötte. Azt is lehet látni, hogy külföldi, globalista érdekeket szolgálnak ki. De ezzel így van a teljes baloldal, aki máshogy gondolta, mint például Schiffer, már rég kigolyózták.

A "szűz" Momentum már rég elkurvult.

A járványon kívül is van fertőzés és azzal is kel foglalkozni. Momentumnak hívják, fizetett, kóülföldön kiképzett ügynökök..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés