Szakértő: Trump Twitteren a legerősebb

2020. október 27. 23:02
Mi az állás a Twitteren és az Instagramon az Egyesült Államok elnökválasztása kapcsán? Tudja-e tartani a tempót az egyre erősödő kampányban a két elnökjelölt kampánystábja? A Digitális Kutatások Intézete ennek járt utána.

Mint a portál elemzője fogalmaz: ugyan Biden-nek 2 millióval lett több követője szeptember eleje óta Twitteren, még 11,4 millió követő sem volt elég ahhoz, hogy utolérje a 87,3 millió követővel rendelkező Trump-ot. Mint írják, a követők számát tekintve

Trump mindenhol vezet, nem csak a Twitteren.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy igen nagy a valószínűsége annak, hogy a regnáló elnököt sokkal többen követik a világ minden tájáról, mint Demokrata kihívóját, annak ellenére, hogy korábban Obama alelnöke is volt, így számára sem lehet ismeretlen a nemzetközi terep. Így ez az adat némileg torzíthat, de az arányok – a nyolcszoros előny – jól mutatják mégis, kinek erősebb a digitális jelenléte.

Fotó: digitaliskutatasok.hu

Bejegyzések és like-ok

A közösségi médiában tett bejegyzésekre adott like-ok és egyéb interakciók tekintetében is tetemes előnye van a regnáló amerikai elnöknek. Trump októberben (22-ig) naponta átlagban 41-et tweetel, 23 alkalommal posztol a Facebookra és 2,8 alkalommal az Instagramra. Ezzel szemben Biden mindösszesen átlag napi 16-szor posztol a Twitterre, 11 alkalommal a Facebook követőinek készít tartalmat és 4,7 alkalommal pedig az Instagramra készít képes tartalmat. Biden összes napi közösségi média aktivitása a felét sem teszi ki Trump Twitter aktivitásának. Az elnök a három nagy közösségi platformra átlagban napi 67 tartalmat készített eddig októberben, míg Biden csapata 31,7-et, azaz Biden közel 50%-kal kevesebb tartalmat készít mint Trump.

Fotó: digitaliskutatasok.hu

A Digitális Kutatások Intézete teljes elemzését ide kattintva olvashatja.

Címlapkép: digitaliskutatasok.hu

 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés