Farkastámadás történhetett Egerben

2020. október 27. 10:29
Farkasfalka támadott meg egy kutyát Eger határában, a lakóházaktól körülbelül 300 méterre – írta meg az egerhirek.hu.

A portál úgy tudja: a több oldalról is nyitott, folyamatos zárt kerítéssel nem rendelkező üzemi területet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere is ellenőrizte – közölte az Index. A helyszínen több, nagytestű kutyafélétől származó nyomot találtak. Egy helybéli is megerősítette, hogy vadállatokat látott a környéken.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság számos alkalommal felhívta a lakosság figyelmét a nagyragadozók által lakott területen a kutyák tartására vonatkozó szabályokra is. A kóborló, szabadban tartózkodó kutyák a nagyragadozók áldozatává, táplálékává is válhatnak – írják, hozzátéve, hogy a történtek tisztázása érdekében a BNPI munkatársa felvette a kapcsolatot közeli térfigyelő kamerákat üzemeltetőkkel.

Az üzem területére a kutyát megtámadó állatok az üzem területével határos szőlők felől érkeztek, és az esetet követően arra is távoztak. A helyszínen tartózkodó személy elmondása alapján a kutya szabadon őrizte a területet, vélhetően ugatásával magára vonta a figyelmet, nagytestű támadói játékként kezelték a kutya viselkedését, ami az esetet követően a kutya életébe került – írta az egerhirek.hu.

Képünk illusztráció. MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megkapta az áruló, akinek felmenői hatezer éve átálltak. Figyelmeztetés a komcsiknak.

Frissítés!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság cikkünk megjelenése után az alábbi kiegészítést közölte portálunkkal:

Sajnos a megmaradt nyomok csak részben voltak azonosíthatók, ezek alapján nem dönthető el teljes mértékben az, hogy valóban farkasok támadtak-e az őrkutyára. Ugyanakkor a támadás módja és lefolyása sokkal inkább kutyákra jellemző módon zajlott le, a farkasok zsákmányolási célú támadása után gyakorlatilag nem maradt volna az őrkutyából szinte semmi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés