Stabilnak ítélik a helyzetet a nagy cégek

2020. október 26. 8:52
Jelenleg közel sem akkora a félelem, hisz a hatások ismertek, a védekezés pedig jórészt lezárások nélkül zajlik, írja a Magyar Nemzet.

Egyre több, az S&P 500 indexben szereplő cég tesz közzé előrejelzést a negyedik negyedévre, ráadásul az elemzői várakozásoknál lényegesen optimistábbakat; jobbak a gazdasági kilátások, mint amilyenek a koronavírus-járvány első hulláma alatt voltak – írta a Magyar Nemzet hétfőn.

A lap megjegyzi: tavasszal a cégek még annyira bizonytalannak ítélték meg a helyzetet, hogy alig akadt, aki előre mert volna tekinteni. Akkor azonban a koronavírus-járvány új volt, egészségügyi és gazdasági hatásai kiszámíthatatlanok. Jelenleg azonban – annak ellenére, hogy igazán csak most terjed a járvány – közel sem akkora a félelem, hisz a hatások ismertek, a védekezés pedig jórészt lezárások nélkül zajlik, a termelés és a fogyasztás csak egyes iparágakban esik vissza erősen – teszik hozzá.

Eddig a világ legjelentősebb tőzsdeindexe, az S&P 500 tagvállalatai közül 73 cég adott előrejelzést, a prognózisok a Magyar Nemzet összesítése szerint 1997 óta a legderűlátóbbak, bár megjegyzik, hogy az év korábbi részében jelentősen csökkentek a várakozások, így alacsony a bázis, amihez az adatok viszonyíthatók. A kedvező irány ugyanakkor már a harmadik negyedéves eredményeknél is látszott, amelyek 86 százaléka jobb lett, mint az elemzői várakozások – írta a lap.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés