Miért kell leszámolni a pornóval?

2020. október 26. 8:00
Konkol Máté-Rieder Anna Róza
Mérce
Nem hagyhatunk tovább működni egy olyan ipart, amely nemi erőszakra épül és erről készített filmeket árul.

„A magyar közbeszédben még mindig szokatlan dolognak számít a pornóellenesség: nem ritka, hogy a pornót ideológiától függetlenül védelmükbe veszik a hangadók. Nem hagyhatunk tovább működni egy olyan ipart, amely nemi erőszakra épül és erről készített filmeket árul. Emellett szólnak morális, emberjogi, hétköznapi tapasztalatra épülő érvek és már egy nemzetközi kampány is.

»A pornográfiát túl sokáig azért ítélték el, mert a szexualitást erkölcstelennek tartották ,de több mint negyven évnyi empirikus kutatás eredményeként már tudjuk,hogy a pornó valójában bántalmazás.A Pornhub a nők és gyermekek elleni erőszakot teszi áruvá és ezen keres pénzt. A Pornhubnak nincs helye a nemi egyenlőség,a méltóság és a társadalmi igazságosság mellett elkötelezett világban.”

Dr. Gail Dines, Professor Emerita, Wheelock College, Boston«

A Pornhub a 10. leglátogatottabb honlap a világon, és ugyanaz a Mindgeek nevű cég a tulajdonosa, ami számos másik pornóoldalt is birtokol, többek között a RedTube-ot és a YouPornt is. A cégnek évente kb. félmilliárd dollár hivatalos bevétele van (kb. 155 milliárd forint), és a szexipar legnagyobb befolyású óriása. Lobbierejét arra is felhasználja, hogy a Free Speech Coalition (Szövetség a szólásszabadságért) álarca mögött fontos pereket nyerjen: 2002-ben kimondatták az USA bíróságával, hogy gyereknek kinéző lányok használhatóak pornóban, azóta pedig azt próbálják elérni, hogy a kiskorúnak tűnő szereplők korát se kelljen számon tartani.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hogy mi van? nemi eroszak? miota? en ugy tudtam fizetest kapnak erte...

igazabol meg akkor sem, hanem polgari peres esetleg munkaugyi eljaras.
mivel az aktusba magaba beleegyezett innentol eroszakrol szo sincs.
(persze ismerem a viccet en is)

meg a ferfiak. Femdom is van :)

volt Hofinak az a vicce, hogy megall a kisoreg a Ladaval egy Ferrari mellett amiben egy bomba no ul, es megkerdezi mondja mar meg mibol telik neki ilyenre.
A no visszakerdez, hogy miert, maganak mibol?
Az oreg: harom muszak Csepelen, ejszakai tulorak negyven evig!
A no: horizontalis es oralis szorakoztatoipar
Az oreg: oralis? az a szopas?
A no: nem, harom muszak ejszakai tulorakkal Csepelen, az a szopas!

A pornóipart drog, tönkrement életek, pszichés zavarok, öngyilkosságok kísérik. Aki vállalja, gyakran kiszolgáltatott, kilátástalan helyzetben van, vagy eleve diszfunkcionális családból származik. Ezen emberek nyomorúságát fokozod, ha fogyasztó vagy.
Kicsit olyan, mint a megnyomorított román koldusoknak pénzt adni: újabb és újabb életek válnak ennek az iparnak áldozatává.
Mikor fiatalon nemet mondtam a könnyű drogra, annak nem egészségtudatosság, elvek, vagy félelem volt az oka, hanem az, hogy egyetlen fillérrel, gesztussal, lépéssel sem támogatom azt a világot, melyben annyi az erőszak, vér, tönkrement élet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés