Lehet-e a politika nyelve a szeretet?

2020. október 26. 11:16

Gyurcsány Ferenc
Facebook
A kormányfő és a házelnök talán rossz politikusok. De emberek. Rossz emberek? Még az is lehet.

„Lehet-e a politika nyelve a szeretet? A másik ember szeretete nem barátság, nem szerelem. Tisztelet. Tisztelete életének, létezésének, egyszerűen annak, hogy van. Ez nem tolerancia. Nem egyszerűen elfogadás. Több annál! Öröm, hogy vagy. Bármilyen. 
Bármilyen? És akkor minden elfogadható? Mindent szeretni kell? Az embert igen. Amit tesz, azt nem feltétlenül. Mértékletesség a mértékletességben. 

Lehet-e a szeretet nyelvén politikai küzdelmet folytatni? Azt hiszem, igen. Még nem próbáltuk. Mondjak példát? Amit velünk szemben a kormányfő és mondjuk a házelnök csinál, az tényleg gyalázatos. A kérdés csak az, hogy értjük-e, hogy nem az emberrel van bajunk, hanem egy politikai szereplővel. Talán gondolja is, amit mond, talán csak szerepet játszik. Nem tudjuk, mi lakozik bennük. 
De emberek. Talán rossz politikusok. De emberek. Rossz emberek? Még az is lehet. De ki mondja ki a végső ítéletet? És emberek mindazok, akik velük értenek egyet. Emberek; szeretnek, álmosak reggel, többségüknek családja van. Talán lehetne másképpen csinálni. Talán. Meg kellene gondolnunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a kibaszott pojácát.

Amikor Béla és társai sokat isznak, a borozóban kb ilyen gondolatokat
lehet elcsípni. Néha belekotyogok, mert nekem is van humorérzékem.

Alkoholista Isten helyébe lépve ítélkezik, de csak dadogó összevisszaságra futja neki, mert kimondatlanul is beismeri, hogy ezt a szerepet még ő sem játszhatja el. Az általa megadott végső alap pedig véges, nem végtelen. Márpedig csak aki valósan és személyesen végtelen , az ítélkezhet. Vagyis Jézus Krisztus. Kár, hogy Alkoholista "kibérmálkozott", mert így belekotnyeleskedik olyan témába, amiben ő végképp amatőr és illetéktelen.

Azoké nem akik hazudtak reggel, délben meg este.

De látnunk kell,hogy ezeknek a gondolatoknak a megfogalmazásakor is csak a szeretet vezette.

Én pl. szívből kívánom neki, hogy vonuljon vissza. A börtönlelkész meg készséggel meghallgatja majd a gyónását. Van itt szeretet dögivel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés