Erdogan: Egyre lehetetlenebb muszlimnak lenni Nyugaton

2020. október 26. 20:07
Erdogan „mentális terápiát” javasolt Macronnak azok miatt az intézkedések miatt, amelyeket a francia államfő hozott az iszlám fundamentalizmussal szemben Franciaországban azután, hogy nemrég lefejeztek egy tanárt, aki Mohamed-karikatúrákat mutatott be egy órán.

Bírálta hétfőn Giuseppe Conte olasz miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnöknek azt a kijelentést, amely szerint Emmanuel Macron francia államfőnek „pszichológiai segítségre van szüksége”, amiért bírálta a radikális iszlamistákat. „Az Erdogan elnök által Macronnak intézett megjegyzések elfogadhatatlanok. A személyes kirohanások nem járulnak hozzá ahhoz a pozitív viszonyhoz, amelyet az Európai Unió akar fenntartani Törökországgal, hanem ellenkezőleg, meghiúsítják a megoldásokat. Teljes mértékben szolidárisak vagyunk Emmanuel Macron elnökkel” – írta Conte francia nyelven a közösségi oldalakon.

Erdogan „mentális terápiát” javasolt Macronnak azok miatt az intézkedések miatt, amelyeket a francia államfő hozott az iszlám fundamentalizmussal szemben Franciaországban azután, hogy nemrég lefejeztek egy tanárt, aki Mohamed-karikatúrákat mutatott be egy órán. A török elnök kijelentései után Franciaország hazarendelte ankarai nagykövetét.

Több európai politikus szolidaritását fejezte ki Macronnal

Contén kívül szintén szolidaritását fejezték ki Macronnal Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Mark Rutte holland miniszterelnök, valamint Sebastian Kurz osztrák kancellár is, akik szintén elfogadhatatlannak minősítették Erdogan szavait. „Elítélem Erdogan elnök sértő megjegyzéseit Macron elnökkel szemben” – írta Kurz hétfőn a Twitteren. Az osztrák kancellár szerint Erdogan szavai „ismét rámutatnak arra, hogy Törökország távolodik az EU-tól, és közös értékeinktől”.

Erdogan kijelentését elítélte a német kormány is. Steffen Seibert kormányszóvivő tájékoztatóján kiemelte, hogy a török államfő „becsmérlő és teljességgel elfogadhatatlan” kijelentést tett a francia elnökről. Heiko Maas német külügyminiszter is elítélte a török elnök Emmanuel Macronról szóló kijelentését. Recep Tayyip Erdogan megszólalása „újabb mélypont”, amelyet látva nagyon is érthető, hogy a francia kormány hazarendelte ankarai nagykövetét – mondta.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/Török elnöki hivatal sajtószolgálata

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán nem kéne olyan nációt befogadni, akiknél az állam és vallás ugyanazt jelenti.

Nincs miért csodálkozni. Mindegyik a sajátjait védi. Egy különbség ugyan van, mindkettő sajátja Franciaország területén él.
A franciáknak 30-40 évvel ezelőtt egy kicsit előrelátóbbnak kellett volna lenniük.
Már késő....

Tényleg, milyen szar is lehet mocskos muszlim pedofil pakinak lenni Rotherham, Rochdale, Oxford és Telford városokban, ahol tízezrével produkálták a prostinak betört keresztény fehér kislányokat 12 éves kortól sorsonként évente félmillió fontot keresve. Most volt kis zúgolódás, és visszább kell fogni a bizniszt. Közben folyik a kármentés: a pedofília és szexuális erőszak elleni bizottság (IICSA) ott nem fog vizsgálódni, a kampányt olyan helyeken folytatják le, ahol a muszlim pakik nem nagyon fordulnak elő. Nem is hívják az emberiség szemetét arrafelé muszlim pakinak, csak "ázsiainak"....
https://www.breitbart.com/euro..

Azt, hogy sajnos továbbra sem épülhet igény hiányában mecset Magyarországon. No meg azt, hogy a hitsorsosait mi sajnos nem tudjuk befogadni, a kerítésünk nem engedi- forduljon ez ügyben kapitány úr szektájához nyugaton..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés