Bálvány-e a jogállamiság?

2020. október 26. 7:38

Kovács István
Demokrata
A kijelentés a Biden-stáb erős felkészületlenségéről tanúskodik.

„Még a politikai eseményeket csak felületesen szemlélőknek is bizonyára feltűnt, hogy hazánk ismételten a nemzetközi kritikák kereszttüzében találta magát. Előbb az Európai Bizottság úgynevezett jogállamisági jelentése festett lesújtó képet a magyar demokrácia helyzetéről, később pedig az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje, Joe Biden emlegetett minket – Lengyelországgal együtt – egy kampányinterjúban azon országok között, mint amelyek egyaránt leépítik a NATO-t és a jogállamiságot.

Jelen írás nem a konkrét kritikákkal kíván foglalkozni, de mégis elkerülhetetlen annak hangsúlyozása, hogy utóbbi kijelentés a Biden-stáb erős felkészületlenségéről tanúskodik. Még a tengerentúlon is nyilvánvaló ugyanis, hogy a kipécézett két ország azon kevés uniós tagállam között van, amelyek komolyan veszik a világ legnagyobb katonai szövetségének tett vállalásaikat. Lépjünk most túl azon, hogy egy lehetséges demokrata adminisztráció mit jelez előre a magyar–amerikai kapcsolatok tekintetében, mert meggyőződésem, hogy a Trump–Biden-meccs korántsem annyira lefutott, mint ahogy a mainstream média állítja – nézzünk inkább a dolgok mögé: vannak-e problémák a magyar jogállamisággal?

És kezdjük is egy meglepő válasszal: természetesen vannak. Egyetlen rendszer sem tökéletes; ha egyszer eljön Krisztus királysága, az majd hibátlan lesz, addig azonban a hatalom minden egyes gyakorlója, vezesse a föld bármely országát, teremtett voltánál fogva gyarló és bűnös. Éppen ezért tökéletes rendszer jelenleg nincs, ebből nyilvánvalóan az következik, hogy az Orbán-kormányok által megvalósított hatalomgyakorlás is eredendően tökéletlen. A helyes kérdés sokkal inkább, hogy van-e szégyenkeznivalónk más »demokratikus országokkal összehasonlítva«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amíg egy országnak nemzetben, családban és kereszténységben gondolkodó kormánya van, addig ott per definitionem nem lehet jogállam. Az akkor fog ismét elérkezni, ha hazudnak éjjel-nappal, elkúrják, és szemeket lövetnek ki.

pedig ha valaki hat a lengyelek kulpolitikaban a legelvakultabb usa partiak koze tartoznak, naluk jobban talan csak a baltiak szorultak samu bacsi hatso felebe

Válaszok:
Karvaly | 2020. október 26. 8:43

A Soros hálózat láthatóan szorosan együttműködik a mély állammal, a kérdés csak az, hogy a mély állam egyik csápja-e, vagy amolyan "nem baszogatunk és ellátunk információval, ha nem teszel nekünk keresztbe és te is segítesz minket" kapcsolat van közöttük. De igazából számunkra ez tökmindegy.

Nyilván abban bíznak, hogy a németek és oroszok közé, vagy szimplán az oroszok közé szorulva az a túlélés záloga, ha legerősebb hatalom mögöttük áll, nem tanulnak a grúzok és az ukránok példájából, vagy ha már itt tartunk, a magyarokéból. Sam bácsi, ha az érdeke úgy kívánja, simán megígéri a támogatást az oroszok ellen, aztán amikor jönnek az oroszok, nem csinál semmit - neki csak az számít, hogy az oroszok minél több pénzt verjenek el háborúskodásra, és vérezzen ki a költségvetésük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés