Antikrisztus

2020. október 26. 12:07

Rónay Tamás
Népszava
Ferenc pápa megnyilvánulása rendkívül emberi, s nagyon is a Szentírás szellemiségét követi.

„Mindössze egy nap telt el Ferenc pápa melegekkel kapcsolatos kijelentése és a varsói alkotmánybíróságnak az amúgy is igen szigorú lengyel abortusztörvényt tovább korlátozó döntése között. Ugyan a pápa nem írta át a katolikus egyház erre vonatkozó, a Hittani Kongregáció által még 2003-ban megfogalmazott intelmeit, és a varsói taláros testület döntésére is rá lehet fogni, hogy az egyház tanítását követi, mégis, micsoda különbség van a kettő között!

Ferenc pápa megnyilvánulása rendkívül emberi, s nagyon is a Szentírás szellemiségét követi. Annyit mondott, lehetővé kell tenni a melegek számára, hogy családban éljenek, egyúttal közvetetten elítélte az őket ért diszkriminációt. A lengyel alkotmánybíróság viszont még a magzat betegsége esetén is tiltja a művi terhességmegszakítást. Bár az abortuszt a II. vatikáni zsinat keményen elítélte, Ferenc pápa 2013-as egyházfővé választása óta már érzékelhető némi változás: lehetővé tette, hogy a gyónás során a papok feloldják bűneik alól az abortuszon átesett nőket. Ez az intézkedés eredetileg csak az irgalmasság rendkívüli szentévének idejére vonatkozott, de később a pápa eltörölte az időbeli korlátot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Melyik szentírásét?
Az Ószövetségét biztos nem:
"ki férfiúval hál mint egy asszonnyal, mindketten nagy fertelmességet cselekedtek, megölessenek, az ő haláloknak oka ő magukban vagyon."
(Mózes III. könyve, 20:13 - Károli Gáspár fordítása)

A Sztálin-féle szentírást se követi:
Sztálin elvtársad 1933-ban a 121-es törvénycikkellyel módosította a Szovjet Büntető Törvényt, így a homoszexuálisok öt évig terjedhető kényszermunkával kiegészített börtönbüntetésre lehettek ítélve. Ezt az elvtársaid 1993-ig nem vonták vissza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés