Elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkusz két elefántja

2020. október 24. 19:41

Az állatok egyetlen éjszaka leforgása alatt pusztultak el, az ok ismeretlen.

2020. október 24. 19:41
null

Elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark két elefántja, Mambo és Betty – írta meg a Bild. René Casselly, a cirkuszfamília tagja október 21-én tudatta a hírt a Facebook-oldalán.

Casselly azt írta:

„Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty."

A német Bild.de szerint a 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, a porond csillagjaiként léptek fel társával, a 35 éves Betyvel. A Casselly cirkuszi família állatai egyetlen éjszaka alatt pusztultak el a szadai szafari parkban.

Mint ismert, a Magyar Nemzeti Cirkusz öt elefántja tavasz óta a Pest megyei Szadán megnyitott autós szafari park területén élt.

Nyáron Botswanában pusztultak rejtélyes okból az elefántok, azóta a kutatók megfejtették: az elefántok ivóhelyének iszapjában fellelhető toxikus algák okozhatták a tömeges elefántpusztulást.

Kép: Gyümölcsöt és zöldséget esznek a Magyar Nemzeti Cirkusz elefántjai a Cirkuszok éjszakája rendezvényen Balatonlellén 2020. július 10-én.
MTI/Mohai Balázs

(Blikk)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2020. október 25. 16:35
Márpedig kell a boncolás. Akár ember, akár állat esetében kell, ha a halál oka ismeretlen. Lehet mérgezés is, vagy egy szadista tette, akkor meg meg kell keresni a tettest.
Box Hill
2020. október 25. 11:49
Véletlenül megláthatták Dobrevnét.
flesh ripper
2020. október 25. 10:42
Ne legyen egérnél..., vagy bolhánál nagyobb állat a cirkuszban!
digital
2020. október 25. 08:35
Az állatok szerepeltetése a cirkuszban a mi szórakoztatásunkra barbár cselekedet. Helyette inkább vadasparkban kellene találkoznunk velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik