Célegyenesbe érkezett egy vakcina fejlesztése Németországban

2020. október 23. 12:06
Idén elkezdődhet a lakosság oltása a koronavírus ellen - írta meg a Bild.

A csütörtökön késő este közölt értesülés szerint a szövetségi egészségügyi minisztérium felkérte a tartományi kormányokat, hogy kezdjék meg oltási központok kialakítását, és november 10-éig adják meg azokat a címeket, amelyekre ki lehet szállítani a SARS-Cov-2 elleni vakcinát.– adta hírül az MTI a Bild értesüléseire hivatkozva. 

A tervek szerint országszerte hatvan oltási centrumot rendeznek be Németország szerte. A központosításra azért van szükség, mert az oltóanyagot mínusz 78 Celsius-fokos hőmérsékleten kell tárolni, és sok háziorvosi rendelőben nincs ilyen teljesítményű hűtőberendezés. Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter, aki maga is megfertőződött a vírussal, a napokban a tartományi egészségügyi miniszterekkel tartott megbeszélésén elmondta, hogy a forgalomba hozatali engedélyek beszerzése előtti utolsó lépéseknél tart a német BioNtech biotechnológiai társaság és a Pfizer amerikai gyógyszergyár közös vakcinafejlesztése, az első oltásokat pedig már az idén beadhatják.

A SARS-Cov-2 az első hullám utáni nyári időszakhoz képest gyorsan terjed Németországban, de kevésbé erőteljesen, mint a legtöbb szomszédos országban. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) pénteki adatai szerint az utóbbi 24 órában 11 242 fertőződést regisztráltak, ami az egy nappal korábbi 11 287-hez viszonyítva minimális csökkenés, az egy héttel korábbi 7334-hez képest viszont jelentős növekedés. A vírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma Németországban a 10 ezer főhöz közelít.

(MTI) 

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehogy kiderüljön 50 év múlva, hogy előbb volt oltóanyag, mint vírus.
A rohadt Soros pénzén.

Drukkolok ezerrel! Hajrá!

Egy kisebb, innovatív német fejlesztő cég szövetkezett egy gyógyszeripari elefánttal ( Pfizer), Remélem sikerrel járnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés