Setét Jenő: Olyanoknak én nem tudok megbocsátani, akik a fizikai megsemmisítésemre törekedtek

2020. október 22. 9:01
A roma polgárjogi aktivista Gulyás Mártonnal beszélgetett a baloldal Jobbikkal való összefogásáról, melynek kapcsán elmondta: nem tud megbocsátani az egykori radikális pártnak, „olyan meg nincs, hogy engem vágnak pofon, de te bocsátasz meg”.

Gulyás Márton vendége volt a Partizán című műsorban Setét Jenő roma polgárjogi aktivista, aki életéről és a mozgalmáról is beszélt, de szóba került a baloldal összeborulása a Jobbikkal is.

„Ami az én problémám, hogy ez nem értékalapú” – mondta az összefogásról Setét. Szerint a Jobbik „középre húzódó szárnya ugyanolyan elkötelezett a romák iskolai kirekesztésében, mint a radikális szárny, ami kivált a Jobbikból”.

„Van itt néhány dolog, amitől nem tudok eltekinteni, és kérem, hogy aki ezt nézi vagy hallja, értse meg: olyan politikusnak én nem tudok megbocsátani, aki az én fizikai megsemmisítésemre törekedett. Ezek a szereplők több mint egy évtizeden keresztül harsogták azt, hogy én, a rokonaim genetikusan bűnözők vagyunk, élősködők vagyunk, koncentrációs táborokba kell minket zárni, lepatkányoztak. Én ezeket a nyilatkozatokat nem tudom elfelejteni” – jelentette ki az aktivista.

Szerinte a vezető jobbikos politikusok ha fizikailag nem is, de „pszchiológiailag bűnsegédek a 2008-2009-es rasszista gyilkosságokban”.

Gulyás közbevetési kísérletére gyorsan hozzátette: „olyan nincs, hogy engem vágnak pofon, de te bocsátasz meg. Hogy jön ahhoz bárki, aki nem élte át ezeket, hogy nélkülünk, helyettünk megbocsásson a szélsőjobb mai közszereplőinek”.

A teljes beszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg. A fent idézett jelenet a felvétel elején található.

 

 

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Setét akkor is sötét alak, bármit mond.
Roma lakta megyék elszakadása, de azért a segély meg a közmunka úgyis járna.

Válaszok:
Karvaly | 2020. október 22. 10:16

Segély? Pláne közmunka? Alapjövedelem! Állami fejlesztések, házépítések, útburkolás, csatornázás, közműfejlesztés! Minden jár!

Akkor bizonyára Setét is megérti, hogy a magyar lakosság jelentős része, aki már látott közelről lezüllött, balhés, deviáns cigányt, pláne csoportosan, az miért érzi úgy, hogy "olyan nincs, hogy engem vágnak pofon, de te bocsátasz meg. Hogy jön ahhoz bárki, aki nem élte át ezeket, hogy nélkülünk, helyettünk megbocsásson" ezeknek az embereknek.

Ne általánosíts!
Ott van a pécsi Gandhi gimnázium.....

Pontosan ezért nem mondtam azt, hogy minden cigány ilyen. De a magyarok egy nagyon szűk rétegén kívül azok, akik sajnos tapasztalatból utálják a hangoskodó, csoportban hőzöngő cigányokat, azok is megbecsülik és értékelik azokat a cigányokat, akik rendesen dolgoznak, és betartják a közösségi normákat.
Mert itt nem a származásról és bőrszínről van szó, hanem az együttélésről, mégha Setét igyekszik is másra terelni a témát.

hamarosan kiderul hogy Setet rasszista es naci, Biro pedig halado demokrata

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés