Csavarok

2020. október 22. 14:49

Sebes György
168 Óra
Nem kispályás az a játék, amelyet biztos parlamenti és médiafölényük birtokában kitaláltak az „együttműködés” érdekében.

„Jó előre, a következő általános választás előtt másfél évvel próbálják Karácsonyt és a »hozzá hasonlókat« belekényszeríteni egy olyan szituációba, amelyből számításaik szerint aligha lehet jól kijönni. Erejük tudatában és ennek megfelelően működnek, nem bíznak semmit a véletlenre.

Nem először – és feltehetően nem is utoljára – fordult elő, hogy egy tanácskozást a résztvevők homlokegyenest eltérően értékelnek. Így történt a múlt héten is, amikor többszöri halasztás után végre összeült a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. Ezt a fórumot még Tarlós István kezdeményezésére hozták létre, hogy megvitassák, mire van – és lehet – szükség elsősorban Budapesten. A kormány és az önkormányzat képviseletében is öten-öten vannak jelen és csak egyhangú döntés születhet. Ehhez képest Fürjes Balázs államtitkár az ülés után jelentős sikerről beszélt, míg Karácsony Gergely főpolgármester úgy reagált, hogy »a kormány megpróbálja gyámság alá helyezni Budapestet«. A maguk módján persze mindketten igazat beszéltek.

Az ellentmondás feloldásához emlékezzünk a majdnem pontosan egy éve történtekre. Amikor az önkormányzati választásokon több nagyvárosban – így Budapesten is – az ellenzéki összefogás győzött. Ez némiképp váratlanul érte a kormánytöbbséget, amire csak annyit tudtak válaszolni, hogy országosan azért megmaradt a többségük. Ami tény, de a végeredmény arra is rávilágított, hogy nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Orbán Viktor pedig – miközben feldicsérte a vereséget szenvedett addigi főpolgármestert – szomorúan állapította meg, hogy kilenc éven át »az volt a szokás, hogy a kormánytöbbséget adó politikai erő adta a nemzet fővárosának vezetését«. Az akkori veszteség azonban továbbgondolásra is késztette. Közölte, hogy »az ország és a Budapesten élő emberek érdekében« készek az együttműködésre. A félreértések elkerülésére pedig még hozzátette, hogy a legerősebb párt továbbra is a Fidesz–KDNP szövetség, amely „ennek tudatában és ennek megfelelően” fog majd viselkedni. Ez akár hangozhatott fenyegetésnek is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A médiafölény sokkal kevésbé biztos, mint a parlamenti. Ha egyáltalán van. Mert azért a "függetlenobjektív" oldal fel tudja sorakoztatni maga mögött a Népszavát, a Magyar Hangot, a HVG-t, a 168 órát, a Magyar Narancsot, az Élet és Irodalmat, a Telexet, a 444-et, a Mércét, az ATV-t, az RTL-t, a Klubrádiót, az Azonnalit, a Neokohnt, a Klubrádiót vagy épp az Alfahírt is. És akkor még ott van a baráti nyugati mainstream sajtó is.

Válaszok:
Türelem | 2020. október 22. 15:14

Földet rá!
Ja, hogy még él?

Gyuri!

Ne túlozz, legalább a médiát illetően. Állítsd csatarendbe a két oldal csapatait, s meglátod, hogy a kormány irreguláris szedett-vedett média talpasaitól nem kell félnetek. Karácsony nem egyenlő Budapesttel, egy része rá szavazott, de ez nem volt egy tisztességes választás, Te is jól tudod. Miként azt is, hogy Tarlós egy komoly szakember volt, Karácsony egy blogger, Őt nem rángathatta Orbán úgy, miként Karácsonyt mozgatja bábuként Gyurcsány.

Az ellenzéki lakajmedia fuggetlenobjektiv propagandistáját olvashattuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés