Az iszlám baloldaliság a legrosszabbhoz vezet a francia oktatási miniszter szerint

2020. október 22. 12:31
Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter „terrorizmusban elkövetett szellemi bűnrészességgel” vádolja a baloldalt – írja a Le Figaro.

Jean-Michel Blanquer „terrorizmusban elkövetett szellemi bűnrészességgel” vádolta meg elsősorban Jean-Luc Mélenchon baloldali pártját a La France Insoumise-t, valamint az UNEF diákszervezetet melynek köreiben több radikális szellemű fiatal is akad, számol be a Le Figaro. Úgy véli, a baloldal bűnrészességet követ el akkor, amikor köreiben helyet ad az iszlám baloldal képviselőinek azáltal, hogy túlzottan is könnyű átjárást biztosít számukra a különböző szellemi irányzatok között. 

Jean-Michel Blanquer név szerint az UNEF-et (Union Nationale des Étudiants de France) az ország legnagyobb és legrégibb diákszakaszervezetét nevezte meg. A diákszövetség szerinte „engedett az ilyen típusú dolgoknak”. Rámutatott  a La France Insoumise, demokratikus szocializmust valló párt felelősségére is. „Olyan emberek vannak a soraik közt, akik egész egyszerűen ezt az áramlatot képviselik, és önmagukat ilyennek mutatják" – felelte a Jean-Luc Mélenchon mozgalmában részt vevő baloldai muszlim politkusokra célozva. Október közepén a francia országgyűlésben Gérald Darmanin belügyminiszter is bírálta az LFI-t.

„Nem tudom megérteni, hogy egy Önéhez hasonló párt, amely sokáig elítélte a »nép ópiumát«, hogyan kapcsolódhat ezek után az iszlám baloldalisághoz, amely tönkreteszi a Köztársaságot” - jelentette ki.

Jean-Michel Blanquer számára ez a mozgalom „Egy olyan ideológiát támogat, amely idővel nyilvánvalóan a legrosszabbhoz vezet” .A nemzeti oktatási miniszter kitért az iskolai szekularizmus témájára is. Hétfőn Toulouse-ban egy diák sértegette és megfenyegette azokat a tanárokat, akik a nők és férfiak közötti egyenlőségről szóló polgári oktatási tanfolyamot vezették. A diákot azóta vád alá helyezték. „Ez nem elszigetelt jelenség. Az általunk létrehozott bejelentési rendszer lehetővé tette számunkra, hogy az elmúlt tanévben több mint 900 hasonló esetet azonosítsunk” – magyarázta. „Ez egy társadalmi jelenség. Az oktatási intézményeknek reagálnia kell erre, ami legtöbbször megtörténik, de nem mindig. Ezért kell küzdenünk”– mondta Emmanuel Macron kormányának oktatási minisztere a Europe 1 rádióban.

(Le Figaro)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a legtöbb kárt a radikális vahabita imámok okozzák, akik képesek meghülyíteni a fiatalokat. Ez az irányzat elsősorban a szaudiaknál népszerű, akik nem mondhatók baloldaliaknak, inkább olyanoknak, akik azt hiszik, hogy századokkal korábban élnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés