Influenza elleni védőoltás: aki kapja marja?

2020. október 21. 15:17

MSZP
MTI-OS
A kormány már nem veszi figyelembe a saját szakértőinek a véleményét és már csak politikai érdekek mellett hoz döntéseket.

„Október 20-tól elérhető az influenza elleni ingyenes védőoltás, azonban már egy nappal később olyan jelzések érkeznek a háziorvosoktól, hogy kifogytak az állam által kiszállított oltóanyagból. Ugyanis sokkal nagyobb az érdeklődés az oltás iránt, mint a korábbi években ugyanakkor az orvosok arról számolnak be, hogy kevesebb oltóanyagot kapnak, mint korábban. Ennek az oka pedig az, hogy a kormány ugyanannyi védőoltást rendelt idén akkor, amikor mindenki számára ingyenessé elérhetővé tette, mint a korábbi években.

Egy egész ország örül annak, hogy a miniszterelnök az első napon, az elsők között megkapta a védőoltást, de mi lesz akkor, ha az 1,4 millió vakcina nem lesz elegendő? Mi lesz azokkal, akiknek már nem fog jutni a védőoltásból? Ugyanis idén nagyon fontos a betegség megelőzése és már nem lesz elegendő a húsleves-kúra.

Kásler miniszter szerint a rendelkezésre álló mennyiséget pótolni lehet, a kormány pedig azt hangsúlyozza, hogy az egész nyarat a második hullámra való felkészülésre fordította, ha ez valóban így van akkor mégis milyen lépéseket tettek a további vakcinák beszerzésére?

Egyáltalán nem növeli az emberek biztonságérzetét, ha azt kell látniuk, hogy a kormánynak még az influenza elleni oltóanyagot sem sikerült időben és kellő mennyiségben beszereznie. Egyelőre azonban nagyon úgy tűnik, hogy csak politikai kampánycélokból, sietve, kapkodva találták ki a mindenki számára ingyenes védőoltást úgy, hogy a szükséges feltételeket nem biztosították hozzá.

Ez a lépés pedig egy újabb bizonyítéka annak, hogy a kormány már nem veszi figyelembe a saját szakértőinek a véleményét és már csak politikai érdekek mellett hoz döntéseket.

Sok a megválaszolandó a kérdés ezért írásbeli kérdésekkel fordulunk Kásler Miklóshoz annak érdekében, hogy ne kerülhesse el a válaszadást.
    
Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő, MSZP Országos Központ”

(MTI-OS)

 

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bunkóné, a patkányember.

Én értem, hogy tömegdemokrácia, de biztos, hogy az rendjén van, hogy egy ilyen senki okoskodjon egészségügyi kérdésekben egy onkológus professzorral szemben? Ez nem a politikai haszonszerzésről szól? Vagy az MSZP-ben Bangóné az egészségügyi szakértelem?

Csak arra óhajtottam rávilágítani - nálad természetesen sikertelenül -, hogy a képviselő asszony "kérdezgetése" politikai haszonszerzés. Ha viszont ez a hölgy az ellenzék egészségügyi szakértelme, akkor Isten óvjon a kormányra kerülésüktől.

A képviselő asszony - jó demokrata módjára - a kormányt vádolta politikai haszonszerzéssel ebben a párját ritkítóan szakmai közleményében. Csak nem a jó öreg vádold az ellenfeled azzal, amit te csinálsz haladó alapelv gyakorlati alkalmazásáról van szó ismét?

A ballibsiket eddig mindig az zavarta, hogy a kormány mindenből többet rendel, raktároz, most meg az a baj, hogy keveset. Biztosan pótolják a hiányzó készleteket. Úgy tudom, hogy Bangóné, mint virológus, tudományos csapatával közel került a vakcina feltalálásához.

Na de mi lesz, ha elfogy a Bangóné?

Ma kaptam védőoltásra november 10-re időpontot. Tehát addig biztosan kitart a készlet:-)

Rég megkaptuk az injekciót minden nyavajgás vagy várakozás nélkül. Miről hazudtok már megint?

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés