A melegek lehetnek az új migránsok

2020. október 21. 14:51

Előd Fruzsina
Telex
A jobboldali populizmus világszerte gyümölcsözőnek találja ezt a terepet szavazatszerzéshez.

„Szivárványos zászló kitűzése, letépkedése. Könyvdarálás az egyik oldalon, protestvásárlás a másikon. Egymásnak ugró pszichológusok, aláírásgyűjtés pró és kontra. A nők elleni erőszak visszaszorítását célzó egyezmény politikai besározása. Nemváltoztatást ellehetetlenítő törvény, melegek pedofilozása. Ha úgy érzi, lassan gender és LMBTQI folyik a csapból is, nincs egyedül ezzel: a nemi szerepek és szexuális kisebbségek témája a közéleti diskurzus középpontja felé araszol az utóbbi időben. Bár sokszor láttunk már olyat, hogy különböző pártok és csoportok politikai haszonszerzés céljából negatív irányból tematizálják ezeket a kérdéseket, több jel is arra utal, hogy ezúttal nem egy csak marginális szereplők által megtolt és pár hét alatt lecsengő sztoriról van szó.

A jobboldali populizmus világszerte gyümölcsözőnek találja ezt a terepet szavazatszerzéshez, legutóbb az éppen az orbáni politikához közel álló lengyel Jog és Igazságosság kampányában kapott kiemelt szerepet a szexuális kisebbségek elleni nyílt támadás. A 2022-es magyar országgyűlési választás egyre közelebb van, és a 2018-ban mindent vivő migráció után a Fidesznek szüksége lehet egy újabb »mi és ők« típusú szembeállításra. Erre a célra remekül felhasználhatók a »genderideológia« ernyője alá jobbról betuszkolt – egyébként rendkívül sokféle – világnézetek és társadalmi mozgalmak.

A meleg- és a gendertéma legújabb kori közéleti ralija Kövér László elhíresült mondásával kezdődött tavaly, amikor a házelnök azt fejtegette, a gyereket örökbe fogadni kívánó homoszexuális párok erkölcsi értelemben olyanok, mint a pedofilok. Alig telt el egy kis idő, és jött Boldog István fideszes képviselő nemzetközi szinten ismertté vált Coca-Cola-bojkottja, amiért a cég meleg párokat is szerepeltetett a plakátjain. Idén év elején a Varga Judit igazságügyi miniszter politikai hisztériának minősítette a párkapcsolati erőszak elleni Isztambuli Egyezményt, amelyet fideszes körökben »a genderideológia trójai falovaként« tartanak számon, és a kormánynak egy ideje már eszében sincs ratifikálni. A koronavírus első hullámának kellős közepén az keltett általános megütközést, hogy az Országgyűlés a transzneműeket ellehetetlenítő törvényt szavazott meg, mintha nem is lett volna fontosabb dolga az ország irányítóinak annál, hogy kiszúrjanak egy maximum pár ezer fős szexuális kisebbséggel. 

Nyáron a Pride támogatásaként ellenzéki polgármesterek közül többen kitűzték a hivatalukra a szivárványos zászlót, amit aztán a mi hazánkos Novák Előd és egy fradista csoport tagjai leszedtek – fideszes véleményvezérek nemhogy nem határolódtak el a dologtól, egyenesen sztárolták Novákot az akció után. Kormánypárti politikusok ennyire nem mentek messzire (bár jelzésértékű, hogy Kövér László botrányosnak minősítette Karácsony gesztusát), de szimbolikus szinten azért beemelődött a közéletbe egyfajta ellenzászló-programként egy eredetileg 2011-ben indított kezdeményezés: a hagyományos családmodellt, gyerekvállalást népszerűsítő Három Királyfi Három Királylány Mozgalom alapítója, Skrabski Fruzsina a »babazászló« kitűzésére buzdított. »A zászlót eredetileg akkor tesszük ki, ha gyerek születik, de most tegye ki mindenki, aki egyetért a céljainkkal!« – kérte a polgármestereket Skrabski, a gyerekszületés miatt érzett öröm kifejezésére szolgáló jelképet a Pride üzeneteinek ellenpontozására használva. A kezdeményezéséhez rögtön csatlakozott több fideszes polgármester, később Karácsony Gergely is megígérte, hogy szeptemberben kitűzi a babazászlót – a homofób apropó ellenére valószínűleg politikailag viszonylag kellemetlen lett volna abba a szerepbe kényszerülni, hogy »az ellenzéki főpolgármester nem örül a magyar kisbabák születésének«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "melegek" az hasonló újbeszél, mint a "menekültek". Nincsenek melegek. Buzik vannak, meg leszbik.

És igen, pont ugyanúgy hisztiztek, mint anno a "menekültek" esetében. Nem menekültek voltak, hanem illegális migránsok, határsértők. hazudtatok, mint ahogy hazudtok most is.

Ezt a Telex nevű szemetet se nézem meg többet. Pont olyan balos fos, mint az Index.

Egyébként nem pont a baloldal az, amelyik mindent elkövet, hogy a kisebbségi-buzi téma 0-24-ben folyjon a csapból is? Ez az újságírónak nevezett balos ribanc eljátssza, hogy a jobboldal tartja a témát a felszínen. Miközben a BLM-es nigger bűnözők, akiknek kinyalják a seggüket minden nap, szétverik mások üzletét, meg autóját.

Máté!

Súlyos tévedésben vagy, mint Rákosi a tíz millió fasisztával. Gondolom, hogy szüleid, nagyszüleid könyvespolcán ott van Rákosi összes, Lenin összes társaságában. Tudatlanságod okán kevered a normális többséget a szélsőjobboldallal, ami ugye tudod Szerencs után a balliberális pártok jogos jelzője.

Mi a család, a vallás, a haza, a normalitás tiszteletében nőttünk fel, s a másság tisztelete is a sajátunk. Azért a másságért, amely kulturáltan, a társadalom többségének erkölcsi értékrendjébe illően, a ma tapasztalt agresszív, önmagamutogató propaganda, a gyermekeink, a jövő nemzedékének beteges megfertőzése nélkül éli meg másságát.

Mindez ugye intelligencia kérdése, de Téged nem tudlak ebbe a kategóriába sorolni. Megsérteni sem szeretnélek, így mellőzöm az ismert jelzők sokaságát, de jó lenne ha felismernétek, ezzel az irritáló magatartással a veletek alapvetően szimpatizáló emberek támogatását is elveszítitek. Azt a védvonalat támadjátok, ami ma még Európában Titeket is megvéd, oltalmaz az iszlám gyilkosságoktól. Miért siettek ennyire a muszlimok kardjába dőlni?

Válaszok:
Megtalálta | 2020. október 21. 15:19

Nem Máté az, hanem Fruzsina. Előd Fruzsina. Máté az illusztrátor.

Válaszok:
Türelem | 2020. október 21. 15:39

Az új migránsok - mint mindig - az excentrikus, különc önbuzik, és önleszbik.
No meg új migráns még a Soros-prosti, mint ez az Előd nevű, aki Fruzsina.
Ennyi van ebben.

Ne araszoljon a téma "a közéleti diskurzus középpontja felé" és akkor nem lehet felhasználni semmire. Ha viszont araszol, akkor min tetszik csodálkozni? A 'közéleti diskurzus', azaz a demokratikus vita már csak ilyen, szembefordulnak a 'mi' és az 'ők'. Persze értem én, erre tetszettek kitalálni a 'politikai korrektséget', azaz az ellenvélemény kitiltását a nyilvánosságból. Csakhogy errefelé még az eredeti játékszabályok szerint szeretjük játszani a demokráciát. Mi 'szélsők'.

Azt hallottam, hogy Fruzsinát is Máténak hívja a barátja.......s otthon a tükör előtt magát is Máténak szólítja.

Válaszok:
Megtalálta | 2020. október 21. 15:40

Ebben a nagy genderösszevisszaságban még ez is lehetséges.

Egyébként adhatta volna azt a címet is, hogy

"A melegek lehetnek az új migránsaink!"

Akiket jól meg lehet menteni. Természetesen úgy, hogy nagyon sokat pofáznak róluk.

Ez még hagyján, a könyvtárba ilyen előadásokra úgyis a retardált libsi szülők viszik a gyerekeiket. Az óvodák, iskolák, az állami oktatás más tészta.

Egyébként egyáltalán nem érzem túlreagálásnak a buzimesekönyvvel kapcsolatos reakciókat. Az Usában az állami rendszerben a tanárok agyát teljesen átmosták ezzel az érzékenyítő szeméttel már a tanárképzőkben, akik aztán zombiként adják tovább a gyerekeknek. Nálunk ezt jó lenne megelőzni. Erre jó módszer az egyházi iskolák. Nem elsősorban csak a vallás miatt, hanem mert védelmet nyújthatnak az ilyen balos indoktrináció ellen.

Igen, erre gondoltam én is, amikor azt írtam, hogy nem tartom túlzásnak a reakciót. A buzimesekönyv mellé ugyanis óvodásoknak és iskolásoknak szánt módszertani útmutatót adtak ki:

https://magyarnemzet.hu/belfol..

Elég egyértelmű, hogy mi volt a szándékuk. Bejutni az oktatási rendszerbe. Ezt most úgy tűnik, sikerült megakadályozni. A libsi kretének meg azt csinálnak a kölykeikkel, amit akarnak. legalább nem szaporodnak.

Az LMBQTI ideológia és praxis elleni kritika nem "homofóbia". A homofób gyűlöl és agresszív, a kritikus érvel. Amúgy most már az LMBQTI szekta inkább agresszív és gyűlölködő.

A módszertani útmutatót ugyanazok írták, akik a könyvet. Nem írtak volna útmutatót pedagógusoknak, ha a könyvet elsősorban a könyvesboltokba szánták volna. Ezt bizony a tanároknak szánták-szánják, tehát az oktatási rendszerbe.

Minden abnormálist normalizálni akarnak. Aztán ha ez sikerül, akkor máris szedik elő a következő, még abszurdabb abnormalitást, és folytatják az egészet, még erőszakosabban.

Oké, nem ugyanazok, de ugyanaz a kör.

keverni tetszik az akciot a ra adott reakcioval.

"Ha úgy érzi, lassan gender és LMBTQI folyik a csapból is"

igen, ugy. es ezt ugyebar nem a jobboldali populistak csinaljak, hanem a maga elvtarsai.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés