Német EP-képviselő Budapesten: Magyarországon minden projektből lopnak

2020. október 20. 8:09
Daniel Freund szerint a német kormány nem veszi komolyan ezt az ügyet, sőt, részben érintettek is, ennek köze lehet ahhoz, hogy a nagy német autógyárak jól keresnek, számol be az Euronews.

A jogállamisági vita Magyarországon arról szól, hogy Iványi Gábor hajléktalanszállóján kikapcsolják a gázt, a Klubrádió frekvenciáját pedig mondvacsinált indokokkal elveszik. Ezt Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő nyilatkozta az Euronewsnak budapesti látogatása után.

A politikus a tapasztalatait felhasználná a brüsszeli költségvetési tárgyalásokon is, ahol az Európai Parlament delegációjában a jogállamisági mechanizmusról próbálnak egyezséget kötni. Az uniós költségvetési tárgyalások közepén utazott Budapestre Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő, s találkozott Karácsony Gergely főpolgármesterrel, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel, felkereste Iványi Gábor lelkészt és a Klubrádió szerkesztőségét is. Freund egyúttal részt vett a német-francia ARTE televízió jogállamisággal foglalkozó forgatásán is a magyar fővárosban.

A politikus legutóbb a nyáron járt Magyarországon, azt mondta, azóta vészjósló tempóban zajlanak a dolgok Magyarországon. Szerinte korrupciós ügynek számít az, hogy Orbán Viktor családja és gyerekkori barátai elképesztően meggazdagodtak a Fidesz-kormány alatt. Ennek forrása minden esetben közpénz, gyakran uniós forrás volt. Mivel a jelenlegi eszközökkel nem lehet megállítani ezt a korrupciót, ezért van szükség új eszközökre, mint a jogállamisági mechanizmus és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás – mondta a képviselő.

"Magyarországon rendszerszinten lopják az uniós pénzt, nem csak néhány projektről van szó. Nem csak az építkezésekről van szó, lopnak az Erasmus alapokból, a turisztikai pénzekből is. Minden egyes projektnél biztosították azt, hogy az ő politikai szövetségeseik és barátaik nyerjenek, majd a haszon egy részét visszautalják a hatalmi központ felé. Vagyis az uniós pénz Orbán belső köreihez kerül és segít megtartani a hatalmukat" – mondta a politikus.

Daniel Freund szerint a német kormány nem veszi komolyan ezt az ügyet, sőt, részben érintettek is. "Amikor a Deutsche Telekom eladta az Origo.hu-t Orbán barátainak, akkor a Telekomban a 30 százalékos tulajdonrésze miatt vétójoga volt a német kormánynak. Nem értem, miért asszisztáltak egy független szerkesztőség kicsinálásához."

Szerinte a német uniós elnökség is egyre közelebb kerül Orbán Viktor álláspontjához a jogállamisági mechanizmusról szóló tárgyalásokon, miközben világos, hogy a magyar kormányfő egyre csak többet fog kérni.

„Nem értem, miért csinálják ezt, nem értem azt sem, miért óvják még mindig őket az Európai Néppárt EP-frakciójában. Ebben szerepe van a CDU-nak és Angela Merkelnek is. Ennek végső soron köze lehet ahhoz, hogy a nagy német autógyárak jól keresnek Magyarországon” – mondta Daniel Freund EP-képviselő.

(Euronews)

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennek a nettója az, hogy Mészáros Lőrinc Angela Merkel segítségével
gazdagodik.

Én is azt kerestem, hogy ugyan milyen párti ez a demokráciáért aggódó képviselő. Ahogy az is jellemző, hogy kiket kérdezett meg a "demokrácia állapotáról"
Milyen érdekes, hogy a Magyarország-basztatás 2010-ben kezdődött, amikor jobboldali kormány került hatalomra, addig minden rendben volt a demokráciával, és korrupció se volt. Vagy várjunk csak...
Egyébként nem lenne szabad rájuk hagyni ezt a baloldali kampányolást, mert ezzel befolyásolják a közvéleményt, a csehek is ezt csinálták 1920 előtt, az akkori nyugati közvélemény meg is volt győződve arról, hogy itt vérivó barbárok élnek, akik elnyomják szegény ártatlan nemzetiséget, semmit nem tudtak a helyi viszonyokról. Szóval csak óvatosan.

Meg kell nézni, kiktől kért és kapott tájékoztatást. Akik tájékoztatták, hazugságokkal tömték tele a fejét.

Karácsony butább a sokévi átlagnál, hogy ehhez adta a nevét.

Vagy fordítva. Majd Nullácska Annácska bevallja élő, egyenes videokonferenciában.

Kurva anyádat, rohadék zöldnáci.

Soros demokráciájának hasznos idiótái megtalálhatók a zöldpártokban?
Nem.
A zöldpárt=Soros, és ennyi.

Kapott a szerencsétlen agynélküli egy "jó" infót, a megfelelő helyről:
"Menjél má'el Budapestre, osz'nézzé'má'szét, hogylopkodja a'zOrbán a jogállamisági mechanizmussal?
Meg fogod látni, minden pénzt ellop.
Majd mondd el, ha visszatérsz az Euronews-nak...
El sem felejtheted: MEG FOGNAK KÉRDEZNI.

Soltész Miklós most azt mondta, hogy az Iványi Gábor által vezetett testvérközösség 2010 óta szociális intézmény fenntartására 5,4 milliárdot, köznevelési intézmény fenntartásra 15 milliárdot kapott, egyházként 106 milliót, a strasbourgi ítélet értelmében pedig 2,2 milliárdot. - Álságos és hazug, hogy nem kap támogatást, hogy nem kapta meg az ítélet alapján megillető pénzt - mondta a kormánypárti politikus.

Ezt ma hallottad? Mert ezt tegnap mondta a Parlamentben Soltész Miklós, azt hiszem Arató Gergely vádaskodásaira válaszul.
Valóban többször kellene elhangzania.

https://hang.hu/belfold/2020/1..


Tudod ki lop itt, te tudatosan félreinformált gyagya?!

A ti kedvenckétek, Iványi Gábor, akinek az Isten pénze sem volna elég.

https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés