Donáth Anna szerint „sajnos a Fidesznek van igaza” a jogállamiság kérdésében

2020. október 19. 12:35
Ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi – reagált a videóban elhangzottakra Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán osztotta meg a Momentum újabb „beismerését”. Korábban a Hír Tv Informátor című műsora tett közzé egy videót, melyben Donáth Anna a párt EP-képviselője arról beszél, hogy rendszeresen egyeztet Vera Jourovával, miközben korábban, Varga Judittal közös vitáján ezt konzekvensen tagadta.

A most kiszivárgott felvétel szintén egy online megbeszélésen született. Ebben Donáth Anna úgy fogalmaz: „amíg az Európai Unió nem hoz – legalábbis vízióban – olyan dolgokat, hogy ő mit ért a jogállamiság alatt, és ez neki miért fontos és ezért miért köti például a kifizetéseket jogállamisági kritériumokhoz, addig a Fidesz narratívája, Varga Judit narratívája – aki a jog nyelvén érvel –, addig sajnos ez labdába rúg, sőt addig végülis nekik van igazuk”.

A videóban elhangzottakra Varga Judit a többi között úgy reagált: „még világosabbá vált, hogy a magyar ellenzék és a velük szoros kapcsolatot ápoló álcivil szervezetek azért próbálják folyamatosan összemosni és politikai síkra terelni a jogállamisággal összefüggő kérdéseket, mert ha jogi úton vizsgáljuk azokat, akkor azonnal kiderül, hogy álhírekről van szó és összedől az ellenzéki narratíva”. Az igazságügyi miniszter hozzátette: „ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi”.

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szenvedélyes igazságbeszéd, 2020 edition.

A hülyéje még jól meg is nyomja a "sajnos" szót. :-)

És ezek 10 %-on állnak!

Mert egyike a liberális internacionálé professzionális kiképző bázisai által legyártott feketeöves aktivistáknak, és látszik, hogy a Momentum egy nálánál sokkal nagyobb összehangolt nemzetközi akció részét képezi.

Na ja, mi lett volna, ha a kormányzáshoz is úgy értenének, mint a konspiráláshoz...

Azért az vicces, hogy Brüsszelben és az itteni fórumokban is már tíz éve reszelik a fingot a jogállamiságról a mélyen demokraták, miközben tudják, hogy arra nincs egyértelmű definíció.
Jó, hát azt mégsem mondhatják, hogy a másik fél jobban kormányoz, mint mi, de azért tessék ránk szavazni...

A Donnáth Annák "beismerése": szemfényvesztés.
Már a legújabb hazugságát készíti elő: higgyenek neki, ő őszinte, a jogállamiság-beismerés pl. a bizonyíték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés