Újabb lábnyomok kerültek a pesti Broadwayre

2020. október 18. 18:57
Elhelyezte a Halhatatlanok Társulata legújabb lábnyomait az Operettszínház előtt.

Elhelyezte a Halhatatlanok Társulata legújabb tagjainak lábnoymát a pesti Broadwayre, az Operettszínház elé. Az egykori kulturális műsorszerkesztőség 5 év kihagyással újraindul az ATV-n. „1996-ban álmodta meg az akkori Stúdió szerkesztőség két vezetője: Szegvári Katalin és Érdi Sándor, hogy a művészvilágot, a művészeket, a színpadi szakma művészeit ezzel a díjjal megajándékozzák” – mesélte Rónai Egon a rendezvényen. A díjazottak között van Esztergályos Cecília, Hernádi Judit, Csavlek Etelka, Miklósa Erika, Medveczky Ilona, Oláh Zoltán, Benedek Miklós, és Koltai Róbert is. Az eseményen felszólalt Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes is, aki méltatta a művészeket, akik azért tanulnak, próbálnak, állnak színpadra, hogy az embereknek könnyebb és szebb életük legyen.

Hernádi Judit megköszönte a kuratórium jelölését, illetve a közönségszavazatokat, majd az SZFE diákjaira tért ki beszédében. „Amit a főiskolások csinálnak azzal egyszerűen hitet adnak nekünk, hogy ezt a szakma csinálja. Hogy ez a szakma áll ki magáért. Nem az orvosok, nem az irodalmárok, hanem ők és adják meg az egész korosztályuknak ezt a fantasztikus muníciót, amivel majd ebbe a korosztályba valószínűleg azért ez egy örök élmény marad” – jelentette ki. A művésznő hangsúlyozta, büszke a főiskolásokra és magukra is. Benedek Miklós is belefűzte beszédébe az aktualitásokat. Mint fogalmazott: „Valakinek muszáj elmondani, hogy ez nem jól van így”.

A rendezvényt Szinetár Miklós zárta, aki szerint nagyon jó csapat kapta idén a kitüntetést, valamint hangsúlyozta, hogy fontos ráirányítani a reflektorfényt az előadóművészetre, ugyanis kevés szó esik róla manapság.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés