Csökkentik a terroristát narválszarvval leszerelő férfi büntetését

2020. október 18. 15:34
Gyilkosság miatt ítélték el, később narválszarvval segített leszerelni egy terroristát.

Csökkentik annak a brit férfinek a büntetését, aki a tavaly november végi londoni késes támadás közben leakasztott egy narválszarvat egy közeli halpiac faláról, majd azzal kergette meg a terrorista Usman Khant. Az esetről videó is készült.

A történet pikantériája, hogy a férfiról, Steven Gallantról később kiderült, hogy egy elítélt gyilkos. Gallant a helyzetben mutatott hősies magaviseletének – több ember életét is megmentette – köszönhetően királyi kegyelmet kapott, melyre legutóbb 25 éve került sor. (Huszonöt éve Sean O'Callaghan, egykori IRA-vezér és rendőrségi informátor szabadulhatott így gyilkosként.)

Steven Gallant (42) 2005-ben 17 év börtönt kapott gyilkosság miatt, ugyanis egy hulli pub előtt hirtelen felindulásból megölte a tűzoltó Barrie Jacksont. A királyi kegyelemmel Jackson családja is egyetért. Az egykori tűzoltó fia úgy fogalmazott a Guardiannak, hogy felemás érzései vannak, de hisz abban, hogy az emberek változhatnak, és nem zárja ki, hogy egyszer találkozzon apja gyilkosával. Gallant büntetését 10 hónappal csökkentették, így jövő júniusban már feltételesen szabadon is bocsáthatják.

A terrortámadás napján Gallant első szabadnapját élvezte a londoni Learning Together konferencián, melynek célja pont az elítélt bűnözők visszailleszkedése volt. Ugyanezen a konferencián vett részt a terrorista Khan is, akit 2012-ben ítéltek börtönre egy robbantásos merénylet leszervezéséért. Khan ezen a rendezvényen vett elő egy kést és kezdett rátámadni másokra, melyre válaszul Gallant egy narválszarvval kezdte el üldözni őt.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt minden szúrás, vágás és lövés jó helyre ment...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés