A fabula gyógyító ereje

2020. október 18. 9:56

Ács-Fehér Kinga
egy.hu
Őrizzük, kamatoztassuk őseink örökségét, adjuk tovább a ránk maradt történetek erejét! A mesékből kinőni ugyanis nem lehet.

„A mesékkel végzett önismereti munka ezerszeresen is kifizetődik, ha a lélek befogadja a történetet, dolgozik vele, és a személyes élmények bevillanását sem nyomja el.

A mese üzenete mindig az lesz, amire szükségünk van, és amit magunkévá tudunk tenni, de nem kell megijednünk, ha valaki mást lát az adott mesében, mint mi! A népmesék esszenciáját a metamorfózis adja: mindenki máshogy éli meg, mássá válik, mást tesz magáévá a történetekből.

Az a jó a meseterápiában, hogy megtalálhatjuk azokat a hiányzó puzzle darabokat az életünkből, amiket sokszor nem látunk meg – vagy épp máshova próbálunk beilleszteni. Navigál a krízishelyzetekben és egyensúlyvesztésekben, segít legyőzni azokat a bizonyos hétfejű sárkányokat, gonosz boszorkákat és mostohákat.

Az én életemben a mesék képesek univerzális szabályokat állítani, értelmezni, dekódolni a saját valóságomat. Megtanítanak megfontoltan lépni a történetemben, boldogulni a probléma- és kudarchelyzeteimben.

Arra biztatok mindenkit, hogy óvjuk, őrizzük, kamatoztassuk őseink örökségét, adjuk tovább a ránk maradt történetek erejét! A mesékből kinőni nem lehet, csak rosszul nézni a történetre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés