Az én hazám egy nagyon más Magyarország

2020. október 17. 16:33

Dobrev Klára
Facebook
Lenne miről beszélnünk. De ha erre a kormányra nézek, azt látom, hogy nincs kivel és nincs miért.

„Október 17. a szegénység elleni küzdelem világnapja. Nekünk, magyaroknak van miről beszélnünk ezen a napon. Nem szeretem azt a kimutatást, amely szerint négy magyar régió is Európa legszegényebb területei közé tartozik. Nem szeretem, mert hiába igaz, statisztikába csomagolja a szívszorító tragédiát. Mert valójában arról van szó, hogy ártatlan, ma született gyerekek sorsa pecsételődik meg azzal, hogy Európának ezen a pontján nyitják ki a szemüket és veszik első lélegzetüket ezen a földön. Nem számít, hogy hogyan fognak tanulni az iskolában. Nem számít, hogy miben tehetségesek, mennyire szorgalmasak és kitartóak. Ők esély és remény nélkül találják magukat a magyar ég alatt, és ebben a tudatban is nőnek fel. Lenne miről beszélnünk. De ha erre a kormányra nézek, azt látom, hogy nincs kivel és nincs miért.

Az én hazám egy nagyon más Magyarország. Egy olyan európai Magyarország, amelyben nem irányítószámok döntenek az emberi sorsokról, hanem a tanulás, a munka, a tisztesség, a tehetség és a szorgalom. Egy olyan ország, ahol mindenki a kezébe veheti a kalapácsot, hogy a saját sorsának a kovácsa legyen. Ezért a Magyarországért érdemes azt csinálni, amit csinálunk. Mert magyarok millióinak tartozunk annyival, hogy legalább a gyereküknek megadjuk majd azt az esélyt, amit ők soha nem kaptak meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az itt élők többsége akkor lenne igazán boldog, ha nem Te akarnád őket boldoggá tenni, ha nem csinálnál semmit sem az érdekeikben........A nemzetközi nagytőke érdekeinek kiszolgálása nem fér össze egy ország érdekeinek a képviseletével, s Nálad az előbbi a mérvadó. Egyébként is több szerénységet egy náci koalíció tagjaként.

Maguk csak bányásszanak.
Bitcoint civilben, majd követ karpereccel.

Ez azért van, mert nagyapádnak nem sikerült elég magyart megöletnie.

Klári Fári - mint mindig.

A kalapacs eszebe jutott, mar csak a sarlo kell, ugye barisnya?

A fiúk a bányában dolgoznak:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés