Bűnszövetkezetben való részvétellel gyanúsítják Nicolas Sarkozyt

2020. október 16. 14:31
A volt francia államfőt 2007-es kampányának állítólagos törvénytelen líbiai finanszírozása ügyében gyanúsították meg.

Bűnszövetkezetben való részvétellel is meggyanúsították négy napig tartó újabb kihallgatása után Nicolas Sarkozy volt francia államfőt 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos törvénytelen líbiai finanszírozása ügyében – erősítette meg pénteken a korrupciós ügyekkel foglalkozó országos pénzügyi ügyészség a Mediapart tényfeltáró portál értesülését.

A 2011-ben meggyilkolt Moammer el-Kadhafi líbiai diktátortól származó állítólagos támogatás ügyében 2018 márciusban indult eljárás Nicolas Sarkozy ellen passzív korrupció, törvénytelen kampányfinanszírozás és közpénzzel való visszaélés gyanúja miatt. A bűnszervezetben való részvétel a negyedik vádpont az ügyben a volt elnök ellen, aki 2007 és 2012 között volt hivatalban. A francia hatóságok feltételezése szerint Sarkozy a 2007-es kampányához összességében 50 millió eurót kapott a Kadhafi-rezsimtől, ami több mint kétszerese a 21 millió eurós kampányfinanszírozási limitnek. Az ügylet ráadásul azért is törvényellenes, mert a francia jogszabályok tiltják a kampányok támogatását külföldről.

(MTI)

(János nagyherceg gyászszertartására érkezik Nicolas Sarkozy volt francia elnök a luxembourgi Notre-Dame-székesegyházhoz 2019. május 4-én. János 2019. április 23-án, 98 éves korában hunyt el. MTI/EPA/Julien Warnand.)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért az még nem lépett a képbe, hogy Sárközy az anyját szerette igazán a szülei közül.
Aki nem keresztény volt és nyilvánvaló, hogy a kettejük közötti kapocs meghatározó Nicholas életében.
És az utolsó szót EZ A NEM KERESZTÉNY TÉNY fogja kimondani.
Azaz, lehet, hogy politikai pályafutásának vége, de az is biztos, hogy ha így lesz, a nem keresztény hatalom ebben az esetben még hatékonyabban használja majd, mint a Francia Köztársaság államfőjeként tette...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés