A konyhafal adja a másikat

2020. október 16. 8:38

Papp Zsolt
Népszava
Novák Katalin most a lakáspiacra szabadulna rá.

„A párom felújítani akar. Célozgat rá hónapok óta: kellene már festeni,  a konyhára és a fürdőre is ráférne egy ráncfelvarrás. Már előre parázok, mekkora felfordulással jár, meddig tart majd a csatározás a szakikkal, és mibe kerül majd ez nekünk. De a szerencse most mellém szegődött, ugyanis a kormány megoldotta a problémámat.

Előreláthatólag évekig nem lesz itt semmilyen lakásfelújítás, mert nem lesz az a pénz, ami elég lenne rá, vagy ha mégis, égen-földön nem találunk majd szabad szakembert. Mert hogy Novák Katalin most a lakáspiacra szabadulna rá, mondván, minden hatmilliós beruházásból ő mint család- és építésügyi miniszter, valamint a szobafestők Jeanne d’Arc-ja (esetleg Jean Claude van Damme-ja, nézőpont kérdése) kifizet hárommilliót. A közös zsebből persze. Ugye milyen jól hangzik?

Biztos ez most a magyar családok legnagyobb gondja, hogy a WC-csészét miből cseréljék ki, és az aranyozást ki fizesse. Pedig válság van, immár bő fél éve, több százezer család megélhetése omlott össze az elbocsátások miatt, komplett ágazatok szűntek meg, bedőlt a turizmus, a vendéglátás egy része, az emberek nem járnak wellnessbe, moziba, színházba, étterembe, mert nincs miből, meg egyébként sem célszerű a jelenlegi, félrekezelt járványhelyzeteben. Nem, kedves Katalin, ők például majd akkor újítanak fel, amikor lesz újra állásuk, tisztességes jövedelmük, és tudnak erre spórolni. Addig túl akarnak élni, és nekik inkább ehhez kellene egy kis segítség, nem a budi rendbehozáshoz.

Mondjuk a kormánytól nem várható el, hogy rendszerben gondolkodjon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azzal kezdi, hogy mennyire "párázik" a felújítástól, meg hogy mibe fog ez nekik fájni. Aztán a következő bekezdésben felteszi a nagy kérdést: biztos ez most a családok legnagyobb gondja?

Csak nekem tűnik némileg önellentmondónak?

Nem bírják elviselni hogy jut is, marad is.............. mer lopnak és lopnak és lopnak.

Lehet kapni festéket, meszelőt! Hajrá!

Elképesztő az önzésnek az a foka, amit a népszavás tollnok bátran felvállal. Az állami lakásfelújítási program keresletet teremt, állások képződnek, az építőanyag gyártás és kereskedelem fellendül, ahogy a szállítmányozóknak is tere nyílik. Pörögni fog a gazdaság eme szelete- ráadásul a költségeket számlával kell igazolni, felerészben munkadíjra fordítható a támogatás- így a gazdaság is fehéredik. Nagyjából mindenki jól jár, kivéve Pappzsoltit, mert neki nehéz lesz munkásokat találnia, pedig ő még támogatás nélkül is felújítana. Zsolti, írd ki magadból a feszültséget...

A cikkíró azt nem tudja, hogy márciusban, a járvány elején sokan otthon maradtak. Akkor bizony sokan fogtak lakásfelújításba, olyanok, akik tudták festeni és egyéb munkákat elvégezni. Az OBI biztosan nem vette észre a járványt.
Tehát igény és pénz van a felújításra.
Az meg a cikkíró baja, hogy nem tud semmit megcsinálni.

De van neki, csak azon aggódik, hogy másnak nincs. Illetve, hogyan fog majd ő szakit találni, ha mindenki felújít. Sokszoros önellentmondás. Ne keress benne logikát.

Ja, Népszava cikk, nem szoktam ezeket elolvasni, így hozzászólni sem tudok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés