1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma idehaza

2020. október 16. 9:19
Elhunyt 33 krónikus beteg.

1293 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  43 025 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalról. Elhunyt 33 krónikus beteg, így az elhunytak száma 1085 főre emelkedett, 13 134-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 806 fő. Az aktív fertőzöttek 32%-a, az elhunytak 42%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Rámutatnak, hogy az Operatív Törzs jelenleg 52 óvodában és 22 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 185 osztálynál és 10 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt mondja néhány profi, hogy ahol az első hullám meredek volt, sok halottal, ott a második már laposabb, mert az emberek félnek. Ahol viszont az első jól kézben tartott, lapos volt ( mint nálunk), ott az emberek elkényelmesedtek és a második hullám lett meredek.

"1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma"

Lesz az még tízezer is, amennyiben nem zárják be az iskolákat. Mindenesetre a sportolás az immunrendszert erősíti. Amíg nincs vakcina, egyenlőre ennél jobb fegyver ez ellen az új betegség ellen nincs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés