Bűvészkormányzás

2020. október 15. 8:41

Batka Zoltán
Népszava
Magyarország újkori történetében nem volt még vezetés, ahol a látszat és a valóság ennyire elvált volna egymástól.

„A legutóbbi nemzeti konzultáción még az állampárt híveinek 61 százaléka – kereken egymillió ember – is úgy látta, be kell zárni az oktatási intézményeket és át kell állni a digitális távoktatásra. Szerencsére a kormánynak 2016 óta pont van digitális oktatásfejlesztésért felelős kormánybiztosa Czunyiné Bertalan Judit személyében, csak meg kellene nyomni tehát a gombot a legkésőbb tavasz óta nyilván lázas igyekezettel kiépített szervereken.

Ha volnának. Helyette Czunyiné hivatali utódján, Maruzsa Zoltán államtitkáron sikerült megnyomni a gombot, aki finom mosolyával mindenkit megnyugtatott, hogy az „októberi iskolai szünet majd kisöpri a vírust” az iskolákból. És a kormányhívek között valahogy nem okozott megrökönyödést, hogy egy német-történelem szakon végzett pártcsinovnyik jósolgat az immáron több száz életet követelt járványról, amelybe több pedagógus is belehalt.

Valójában ugyanis pontosan azt kapják, amire befizettek: az erőskezű kompetens vezetés látszatát. Amely annyira nemzeti, hogy trikolóros szájmaszkot köhög össze. És a képen egy cseppet sem ront, ha bedől a forint, ha tesztelés híján kontroll nélkül terjed a vírus, vagy ha nyilvánvalóan az orosz birodalmi politika vagy a német nagytőke érdekeit szolgálja a kabinet.

Magyarország újkori történetében nem volt még vezetés, ahol a látszat és a valóság ennyire elvált volna egymástól. Orbán szerint olyan országban élünk, ahol világszínvonalú az egészségügy, ahol nincsenek oligarchák, ahol kisebb a korrupció, mint Németországban, ahol sokszínű, szabad a sajtó. Ez is mutatja, hogy Orbán az elsők között ismerte fel, mi az új idők lényege: a kritikus tömeggé lett tudatlanságnak a tudáselittel szembeni, a világon végigsöprő lázadása.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarország újkori történetében nem volt még vezetés, ahol a látszat és a valóság ennyire elvált volna egymástól.

Pontosan!

Mert mi a látszat a Népszava visszhangkabinjából? Száheli szegénység, nemzetközi elszigetelődés, kormányváltásért kiáltó tömegek, kivéreztetett egészségügy, oktatás, gazdaság, nyomor a köbön.

Ezzel szemben a valóság? Tömött bevásárlóközpontok, növekvő nemzetközi befolyás, időközi választási siker egy hagyományosan erősen billegő körzetben, orvosok fizetésemelése, stabil gazdaság.

Nekik ez üzlet. nem jótékonyság. Nem a hálánk kell nekik, hanem a profit.

Nem tudni, mit akar a marha Batka!
Mintha amellett állna, hogy álljanak át az iskolák újra digitális oktatásra: "egy német-történelem szakon végzett pártcsinovnyik jósolgat az immáron több száz életet követelt járványról, amelybe több pedagógus is belehalt."

A hiba az ő készülékekben van.

,,ki ez a ....,,

Batka Zoltán Cegléden született, 1976-ban, ELTE jogi karán végzett politológus, újságíró, publicista. Tíz évig a Népszabadság munkatársa volt.

,,Aztán hogy is van az, hogy a magyar államadósság 2020 januárja óta egy IMF hitel összegével növekedett?,,

Mivel szerinted te egy professzionális pénzügyekhez értő kiszuperált honvédségi szakember vag, itt van neked egy feladat.

A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormán alatt az államadósság 46660,3 millió euróval növekedett.
A második, harmadik Orbán kormány alatt 14210,8 millió euró.

Akkor melyik kormányok alatt növekedett nagyobb mértékben az államadósság?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés