A Jobbik szerint Orbán Viktor antiszemitizmust szít

2020. október 15. 14:09
Ugyanakkor üdvözli az ellenzéki párt a Mazsihisz állásfoglalását, írja az Index.

A Jobbik közleményt juttatott el az Indexhez, amely szerint Orbán Viktor Heisler András támadásával ismét antiszemitizmust szít. A Mandiner a miniszterelnökhöz közel álló forrásokra hivatkozva írta meg, hogy a kormányfő a Mazsihiszt, illetve elnökét, Heisler Andrást tartja felelősnek azért, hogy a baloldali pártok egy antiszemita jelöltet támogattak a szerencsi időközi parlamenti választáson.
Válaszként Heisler András közleményt adott ki, melyben kijelentette: szövetségükön belül egyértelmű konszenzus van arról, hogy pártpolitikai kérdésekbe nem kívánnak beavatkozni, vallási felekezetként ilyen ügyekben nincs és nem is lehet illetékességük. Különösen kampányidőszakokban fontos, hogy egyik versengő erő se tudjon bennünket politikai céljaira használni.

A Jobbik a közleményében üdvözölte a Heisler András nyilatkozatát. Azt írták, hogy korrektnek tartják Heisler András elnök közleményét. „Példaértékű, hogy a Mazsihisz vallási szervezetként tiszteletben tartja a hívek sokszínű pártpreferenciáját. Bíró László a múltban vállalhatatlan kijelentéseket tett, amelyekért bocsánatot kért. Ezt a bocsánatkérést mindenkinek joga van elfogadni vagy nem elfogadni, az ellenzéki pártok vezetői ezt a bocsánatkérést elfogadták. Reméljük, hogy eljutott elnök úrhoz pártunk közelmúltban elfogadott Elvi Nyilatkozata, amelyben foglalt alapelveket tartjuk pártunk és közösségünk tagjai számára irányadónak” – fogalmaz a szöveg. 

A Jobbik mostani közleményében Orbán Viktort vádolja antiszemitizmus szításával. Mint írták:

„Elfogadhatatlannak tartjuk azonban, hogy Orbán Viktor kicsinyes és pitiáner politikai érdekei miatt – a vészkorszakot megelőző időket idézve – egy vallási közösség vezetőjét bűnbakként megbélyegezve vonja felelősségre egy tőle teljesen független politikai jelöltállítással kapcsolatban. Innen már csak egy lépés az üldözés és üldöztetés.” 

„Különösen visszás ez egy olyan, a hatalmával folyamatosan visszaélő miniszterelnöktől, akinek kormánya és pártja szinte nyíltan antiszemita kampányt folytatott a Soros György elleni »védekezés« ürügyén, és akinek politikustársai és parlamenti képviselői számos alkalommal tettek, mindenféle következmények nélkül, rasszista és antiszemita kijelentéseket az elmúlt években.” 

(Index)

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a kurva anyját a Jobbiknak.

Ezt az ocsmány társaságot, mint ami a jobbik!
A saját sarukkal dobálják a miniszterelnököt.
Na ilyet sem pipáltam. Azt tanultam, hogy ez a szocik módszere volt, és azt látom, hogy most is az.
Vagyis bátran kimondhatjuk, hogy Jakab Péter egy szoci pártot vezet a pálya szélére.

Nincs mentség. Ez Jakab és annak a ferdeszájúnak a stílusa.

Ez a "Jobbik" újabb vérszegény és kétségbeesett tematizálási kísérlete, mert mindmáig sorra buknak ki az antiszemita-rasszista ügyei.

Ezt a közleményt kellett volna 2015-ben megmutatni az ún. Jobbik politikusainak.
Vagy éppen az ún. Jobbik szavazóinak.

Aztán filmre venni a reakciókat...

Megtudtátok? Kik? Te meg a hülyeséged? :)

Átfutottam mégegyszer. Még sincs igazam.
Jakab csak ezt írhatta: Orbán Viktor kicsinyes és pitiáner. A többit nem, mert túl jól van ahhoz fogalmazva. Jakab csak durva stílusban tud beszélni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés