Rudolf Péter letiltotta Eszenyi Enikőt saját darabjainak a próbáiról

2020. október 14. 10:06
Rudolf szerint „Enikő nem örült.”

A Vígszínház igazgatója korrekt akart lenni Eszenyi Enikővel, aki az általa rendezett darabok felújítópróbáin végül nem vehet részt személyesen – írta meg a HVG. „Tiszteletet érzek a 125 éves Vígszínház minden eddigi igazgatója iránt. Ők és mindenki, aki eddig a Vígszínházért dolgozott, jelentik a Vígszínházat. Megtiszteltetés, hogy e körhöz tartozhatok” – mondta Rudolf Péter a Blikknek arra a kérdésre, hogy hogyan viszonyul elődjéhez, Eszenyi Enikőhöz. Az interjúból kiderült, Rudolf maga döntött úgy, hogy Eszenyi személyesen ne vegyen részt az általa rendezett darabok felújítópróbáin.

Nem volt könnyű döntés. Most is nagyon érzékenynek tekintem ezt a helyzetet és aszerint is kezelem. Enikő nem örült, amikor erről tájékoztattam, de elfogadta. A felújítópróbák során folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legkorrektebben és legelegánsabban kezeljem ezt a helyzetet. Szerencsés helyzetben vagyok, hogy bele tudok nézni a tükörbe, és ha Enikővel ugyanazokat a tükröket nézzük, akkor nem fogja senki összetörni őket.”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A színészek, hasonlóan a béremelésük miatt hisztériázó orvosokhoz, szerintem jó úton vannak afelé, hogy elveszítsék sokak rokonszenvét.

Eszenyi nem tilthatja le ezeket az előadásokat? Esetleg már a neve sem szerepel majd mint rendező?

Bizonyított, hogy ezek köreiben csak a szakma fontos. Ja, nem.

Ezt azért számszerűsíteni kéne, mert így könnyen bullshit-nak tekinthető a bejegyzés.

"Nem örült neki" - ki hitte volna. "Bele tudok nézni a tükörbe" - magánügy. Ebből aztán minden kiderül, csak az nem, hogy miért?

Az 5000 belpesti porázára kötöttek szabadsága.

Mondjuk most nekem úgy tűnik, hogy a valahogy liberális művészek a legkeményebb diktatúrát gyakorolják egymás fölött - aki nem akar egyszerre lépni a többiekkel, azt nagyon gyorsan ellehetetlenítik.
Kérdés ugye az, hogy akkor mitől is lehet őket liberálisoknak nevezni és hol marad a művészi szabadság...

No igen, csakhogy MCcarthynak igaza volt, tényleg a KGB szervezte be a baloldali művészeket, míg a mostani "cancel-culture" mögött nincs semmi, csak az öncélú hatalomvágy.

Az biztos, hogy nem elegáns.

A következmények nélküli munkát? Mé? Nem kapott fizetést vagy hogy?

Többen nem csücsültek, hanem nyaltak:
Az Élet és Irodalom 1957. szeptember 13-i számában közzétette 251 kommunista kollaboráns magyar író levelét. Ebben az aláírók azt követelték, hogy az ENSZ Közgyűlése ne tárgyalja az ún. Ötös Bizottság jelentését, amely az 1956-os magyar forradalom vérbe fojtásának körülményeit tárta fel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés