Már több mint ezer magyar „pszichológus” tett hitet a genderideológia mellett!

2020. október 14. 7:44

Paranoid Android
PestiSrácok.hu
Ezernyi pszichológus célja is az, hogy becsapja a gyerekeket a biológiai adottságaikkal kapcsolatban.

„Ezek a mesék már első közelítésben is azt a célt szolgálják, hogy a gyermek a közösséget és a társadalmat elnyomókra és elnyomottakra ossza és magát automatikusan az elnyomott csoportba helyezze be. Ez az elképzelés az emberi személyiségfejlődés teljes és természetesen szándékos félreértésén alapul. Ráadásul nem csak empátiára képtelen embereket nevel, hanem a kirekesztést és a gyűlöletet a személyiség legmélyebb rétegébe ágyazza be. A gyerekeknek ugyanis azt tanítja, hogy külső normalitás nem létezik és a »különbözés«, az egyediség, a másság a normalitás. Egyedüli értékként az egyediséget, a saját magunkra koncentrálást ismeri el. Egoistákat, individualistákat nevel, akik csak valamivel szemben képesek identifikálni magukat.

Tulajdonképpen social justice warrior (SJW) képzésről van szó, amelyet óvodás gyerekeken »követnek el«. Annak, hogy a szexualitásnak, mint viselkedési mintának a bevezetése ebben a korcsoportban mennyire releváns, csak a pedofílek és szexuális szadisták a megmondhatói. Ez a felfogás szexuális tárggyá teszi a gyerekeket, nem segíti, hogy értelmesen viszonyuljanak a biológiai nemükhöz. De persze nem is ez a cél, hiszen genderideológiáról van szó. Az ember testi és lelki felnövekedése során »belakja« a testét, a biológiai lehetőségeit. A genderideológia és úgy látszik ezernyi pszichológus célja is az, hogy becsapja a gyerekeket a testükkel, a biológiai adottságaikkal kapcsolatban.

Ez az elképzelés már kisgyermekkorban a liberális emberképnek megfelelően akarja formálni a gyerekeket, kihagyva az emberi személyiségfejlődés önreflexív szakaszait, az empátiára ébredés korszakát, amikor a gyermek másokban is felfedezi ugyanazokat az érzelmeket és gondolatokat, szándékokat, mint amelyeket megtapasztal saját magában. Az idegennel, a nem normálissal, a »mássággal« való találkozás és az azzal való együttélés elsajátítása sokkal későbbi és sokkal hosszabb, komplexebb folyamat, mint ahogy ezt ezek a »pszichológusok« ideológiai alapon állítják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon szép levezetés! Betű szerint így van!

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. október 14. 8:47

Én amondó vagyok, aki valamit ad magára, az neveket jegyez meg, nem felejt, ha úgy tetszik: listáz.
Mint ezeknek a "pszichológusoknak" a neveit - többek között (SZFE-mandarinok és hasonlók)
Csak, hogy ha éles lesz a helyzet, tudja, kinek kell nagy pofonokat adni.
Mert a kérdés ez: normál voltál, vagy unnormál?
Ez dönti el a pofonokat. És a többit...
De leginkább azért kell listázni a szemetet, a mai Galilei Körösöket, mert ha így teszünk, még egyszer nem lesz itt 1918, sem 1919...

Hogyan kell igazi, haladó szellemű, érzékenyítő könyvet írni? – Főtér
foter.ro
https://foter.ro/cikk/loter/ho..

Nagyon találó leírás! Ezek a magukat pszichológusként aposztrofáli ideológusok egy nagyon egyszerű trükkel dolgoznak: kiválasztom a nekem tetsző valóság-mozzanatokat, azokat elrendezem a saját tetszésem szerint, s a többi megközelítést tudománytalannak bélyegzem, és a magam ideológiája nézőpontja alapján megtiltom nekik, hogy tudományosnak tekintsék a saját valóság-megközelítésüket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés