Környezetvédő ilyet nem tesz

2020. október 14. 19:56

Hugo Müller-Vogg
Cicero
Az úgynevezett környezetvédők mások élete és egészsége árán is megmentenék a környezetet.

„Meg kell menteni a környezetet – mások élete és egészsége árán is? Bizarrul hangzik, de azok az úgynevezett környezetvédők, akik jogellenesen igyekeznek megakadályozni az A 49-es szövetségi autópálya befejezését, éppen ilyen logika szerint járnak el. Egy férfi súlyos sérülésekkel került kórházba, mivel ezek a rendbontók kötelekkel leereszkedtek az A 3-as autópályáról, transzparenseket aggattak fel, és ellehetetlenítették a közlekedést. A »demonstrálók« már szombaton nekiestek a rendőröknek. Hogy nem volt több sérült vagy halott, csak a szerencsének köszönhető.

A Marburg környéki Dannenröder Forst egy kis részének letarolása az autópálya meghosszabbításához szükséges, nem fanatikus autólobbisták magánakciója. Ez egy infrastruktúra-beruházás, amit évtizedeken keresztül vizsgáltak, döntöttek el demokratikusan, és védtek meg számtalan bírósági eljárásban. Az ellenzői tudatosan ellenszegülnek a jog és a törvény betűjének. Kétségbe vonják a jogállamiságot, és kiüresítik a demokráciát. 

Ijesztő az egész folyamat egyre növekvő brutalitása. A baloldali szcénához tartozó elkövetők a rendőrök ellen intézett támadást elismerő levelükben »a disznóknak szánt utolsó figyelmeztetésként« hivatkoznak tettükre. A levél így folytatódik: »Ismerjük az útvonalaitokat, ismerjük a rutinotokat, és tudjuk, hol támadhatunk meg benneteket«. Így nem a környezetvédelmi aktivisták beszélnek, hanem az erőszakos bűnözők.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés