Jó ötletnek tűnt

2020. október 14. 14:12

Nagy Dóra
Magyar Hírlap
Megtörtént Gyurcsány totális hatalomátvétele az ellenzéki térfélen.

„Ezt megfejelte most azzal, hogy leírta: a határok elmosódtak a pártok között, és egyáltalán nem érdekes, hogy ki a jelölt és honnan jött.

Lezajlott a tiszaújvárosi időközi választás, és nem túlzás azt állítani, hogy az egész ország erre a borsodi választókerületre figyelt. A kormánypártiak végre be akarták bizonyítani, hogy időközi választáson is tudnak nyerni, míg az ellenzékiek megtartották az összeborulásuk pró­báját. Lássuk, mire derült fény.

Egy választás sosem sablonok alapján megy, mindig vannak váratlan tényezők. Fontos az adott térség múltja, identitása, és sosem lehet tudni, kinek az üzenete fogja elérni és eltalálni a választókat. Aki egy kicsit is ismerte a helyi viszonyokat, az pontosan tudta, hogy ez nagyon kemény ütközet lesz, szoros eredménnyel. Tény tehát, hogy a kormánypárti erők fontos győzelmet arattak, méghozzá egy olyan választókerületben, amelyik hagyományosan nem jobboldali körzet, ráadásul a kormányzati ciklus közepén, ami sosem kedvez a hatalmon lévő pártoknak, mert általában ilyenkor a legalacsonyabb a támogatottságuk. Váratlan helyzetet kellett megoldani, nehéz terepen, ráadásul egy összellenzéki bombázással szemben. Az eredmény jelentős diadal a kormánypártiaknak, amiből sokat lehet és kell tanulni. Ez az, amire az ellenzék nem képes.

Hiába akarják elhitetni, hogy milyen sanyarú a sorsuk és nagyon kedvezőtlenek voltak a körülmények, az igazság az, hogy most nekik állt a zászló. Ki is vezényeltek mindenkit, az ellenzék összes prominens szereplője ott standolt, pia­cozott a választókerületben. Sőt, Fekete-Győr életében először valódi munkát vállalt, amikor beállt szavazatszámlálónak. Bíró Lászlót mentegették, Karácsonnyal az élen magyarázták, hogy a jelöltjük csak nyomokban tartalmaz antiszemitizmust, ami felett szemet kell hunyni. Azzal sem foglalkoztak, hogy értéket közvetítsenek, bőven elég volt annyi, hogy »bontsuk le a kétharmadot« és »takarodjon az Orbán«. Ennyi volt az üzenet. Gondolták, ami Dunaújvárosban bejött, az majd most is elég lesz. Szerencsére a választók azért ennél többre tartják magukat, ráadásul akármennyire is azt akarják elhitetni, hogy a járvány elleni védekezés kudarc, mindenki tisztában van vele, hogy ez nem igaz. A kormánypártiaknak volt mire építeni, voltak előremutató üzeneteik, terveik, míg az ellenzék csupán kimatekozta, hogy ha összeadják a szavazataikat és hozzáveszik azokat, akik nem mentek el eddig szavazni, akkor nekik több van, tehát nyerni fognak.

Aztán jött a felismerés, hogy mégsem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az orbánfóbia a jelek szerint még a hatalom megszerzéséhez sem elég, nemhogy a kormányzáshoz.

Nem. De ez is azt bizonyítja, hogy az emberek rasszizmusára akartak építeni. Ami nincs:-)
El lehet mondani, hogy az ellenzék minden döntése rossz volt. Szerencs-ére:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés