Egy szűk, de hangos és erőszakos csoport erőlteti az LMBTQ-mesekönyvet

2020. október 14. 11:19

Soltész Miklós
Magyar Nemzet
Egy felnőtt ember meg tudja ítélni a szexualitás kérdéseit, de a gyerekek még nem képesek erre. Interjú.

„Hogyan látja a konfliktust Iványi Gáborékkal? Az ellenzék szerint kivéreztetik őket.

Magyarországon 32 bevett egyház van, ami nemzetközileg is kiemelkedő. Iványi Gábor azért támad minket, mert ők kikerültek ebből a kategóriából. Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a bevett egyházi jogállásra senkinek nincs alanyi joga. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) több mint hatmilliárd forintos kártérítés megállapítását kérte az Emberi Jogok Európai Bíróságától (EJEB), de Iványi Gáborék igényét még Strasbourgban is irreálisnak találták, a bíróság ennek csupán az egyharmadát ítélte meg. Az EJEB az ítélet indoklásában megállapította, hogy az államnak joga van eldönteni, mely vallási közösségekkel kíván együttműködni a közfeladatok ellátása terén. Az ítélet után az állam két részletben majdnem 2,2 milliárd forintot fizetett ki a MET-nek, ezzel eleget tett az ítéletben foglaltaknak, egyetlen fillérrel sem tartozik. A MET azóta is fenntart köznevelési és szociális intézményeket, ehhez megkapják az állami normatívát. Valótlanok azok az állítások, hogy a kormány megvonta az állami támogatást a MET intézményeitől. 2010 óta összesen 22,8 milliárd forintot kaptak az államtól. Ebből szociá­lis területen 5,4 milliárdot, köznevelési területen 15 milliárdot, amiből 2,5 milliárd a többlettámogatás. Idén már igényelhették volna az szja egyszázalékos felajánlásának a lehetőségét, mégsem tették. Ennyit a kivéreztetésről. Egy riportban azt mondták, azért nem fizetik a közüzemi tartozásaikat, mert szerintük az állam tartozik nekik. Ezt inkább nem minősítem. Az egyházi törvény 2018-as módosítása lehetővé teszi az egyházként történő bírósági nyilvántartásba vételt, ami jelenleg folyamatban van az esetükben.

Mit szól hozzá, hogy a baloldal felkarolta a MET ügyét?

Sajátos pillanat volt, amikor a baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc, az egyházellenes DK elnöke Iványi Gábor egyháza miatt támadott minket a parlamentben. Miközben a baloldal szerint az egyházak nem nyilváníthatnak politikai kérdésekben véleményt, azt nem kifogásolják, ha Iványi Gábor tüntetéseken szidja a miniszterelnököt és a kormányt vagy éppen Nobel-díjra jelöli Soros Györgyöt. Mi ez, ha nem politizálás?

A zsidósággal milyen a kapcsolata a kormánynak?

A magyarországi zsidóság vezetőivel kiváló a kapcsolatunk, egyedül Heisler elnök úr részéről kapunk nehezen értelmezhető kritikákat. A kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen, amelynek egyértelműek az eredményei. Ehhez képest a Mazsihisz elnöke például a Soros-plakátok kapcsán antiszemita indulatok keltéséről beszélt, Benjámin Netanjahu látogatásakor pedig kijelentette, hogy Magyarországon a zsidók elkezdtek félni. A többi zsidó felekezet vezetőjétől és tagjaitól egészen mást hallok, ők a zsidó élet reneszánszáról beszélnek, és arról, hogy hazánk ma az egyik legbiztonságosabb ország a zsidó emberek számára. Elképesztő, hogy a baloldal nyíltan vállal nyilaspártokat és olyan, a zsidóságot gyalázó politikusokat, mint Bíró László. Ezzel kapcsolatban alig törte meg a csendet az elnök úr. Ezt a kettős mércét nem tudjuk elfogadni.

Egyes értelmezések szerint a Heisler András és Róna Tamás főrabbi közti vita oka az volt, hogy utóbbi túl jó viszonyt ápolt a kormánnyal. Igaz ez?

A Mazsihisz belső vitájába nem szeretnénk beleszólni. Amikor a Mazsihisz a Dohány utcai zsinagóga milliárdos turisztikai bevételeinek járvány miatti elmaradása okán támogatást vont el az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemtől, az intézmény vezetése hozzánk fordult. Mi megpróbáltunk segíteni, innen ered a feszültség egy része. A másik a kecskeméti imaterem avatása, amelynek kapcsán az elnök úr ismét érthetetlen kijelentéseket tett. A kormány nyitott az együttműködésre, de ehhez kölcsönös szándék kell.

Kereszténydemokrata politikusként mi a véleménye a közhangulatot borzoló LMBTQ-mesekönyvről?

A szexuális identitás mindenkinek a magánügye, ezért senkit nem szabad bántani vagy támadni. A homoszexuális emberek döntő többsége nem akar botrányt kelteni, nem akar senkit sem provokálni, ők ugyanúgy élnek közöttünk, mint bárki más. Viszont egészen más kérdés, ha egyes, a homoszexuális embereket egyébként pajzsként használó csoportok erőszakosan akarnak homoszexuális propagandát ráerőltetni a fiatalokra, sőt már a gyermekeinkre is. Egyetértek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, ez a magatartás felveti a kiskorúak veszélyeztetése bűncselekményének gyanúját. Egy felnőtt ember meg tudja ítélni a szexualitás kérdéseit, de a gyerekek még nem képesek erre. Rendkívül felelőtlen és teljesen elfogadhatatlan rájuk erőltetni ezt akár az óvodában, az iskolában, akár a médián keresztül. Egy szűk, de hangos és erőszakos csoport az, amely ezt erőlteti.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mennyire szűk? A Kisfogházba beférnek?

Egy szűk, de hangos és erőszakos csoport erőlteti az LMBTQ-mesekönyvet
Mindegy, mi, csak ártson a magyarnak, ha ez éppen kiskorúak veszélyeztetettsége, akkor az. A taktika, mint volt anno, már 1918-ban, nem változott...
Akkor Galilei Kör zsidó gyökerekkel, ma...?

Hasbeszélés, mikor léptek már végre konkrétan az SZFE és a gender ügyben? Uncsi a sok mellébeszélés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés