Az egyszerűségre, a kisközösségekre, a kultúrára, a szolgálatra szeretnék koncentrálni

2020. október 14. 12:24

Bús Balázs
busbalazs.hu
Megszűntek a heti személyes polgármesteri fogadóórák, helyette kis videókkal üzengetnek az óbudaiaknak. Interjú.

Mit jelent pontosan III. kerületben a baloldali fordulat?

Nézzük! Szociálisan megerősödött az önkormányzat? – nem. Kevesebbet fordítanak szociális ellátásokra. Leállították a lakás értékesítéseket, ahogy ígérték? – nem. Sőt felgyorsították. Több pénzt kapnak a civilek? – nem, kevesebbet. A Civil Házat bezárták, most árulják. Megszűntek a heti személyes polgármesteri fogadóórák, helyette kis videókkal üzengetnek az óbudaiaknak. Eladták a sóstói tárborhoz kapcsolódó telkeket, a Kolosy téri piacot, megszűnt az Óbuda Napja, az Óbudai Nyár rendezvénysorozat, a sör és a borfesztivál. A Római-part is kezd egyre élhetetlenebbé válni. Ígéretüknek megfelelően leállították a Szentendrei úti fakivágásokat? – dehogy, kivágták azokat. Bővítették a kulturális szolgáltatásokat?

Ellenkezőleg: csökkentették. Állítólag még egyes közösségi házakat is eladnának. Színvonalasabb lett az Óbudai Anziksz? – nem lett, de az alapítóit és megálmodóit jellemtelen alakok eltávolították a folyóirattól, a szellemi tőkéjüket gátlástalanul lenyúlták. Az Esernyős rendezvényteret szélsőbalos produkciókkal árasztották el. Ehhez társul még némi hivatali hatalommal visszaélés (a tüdőgondozóban ügyészségi vizsgálat zajlik, a békásmegyeri piacon korrupció ütötte fel a fejét, amikről a polgármester próbál úgy tenni, mintha nem tudna róluk, csak ezt bűnpártolásnak hívják). Amit pedig a városházi életről és munkáról, azaz annak hiányáról hallani lehet, elég elborzasztó.

Hogyan látja a hivatalt, ha visszatekint rá?

Fáj kimondani, de szellemi hontalanok melegedőjévé vált. Olyan emberekkel töltötték fel, akik hírből sem ismerik a tisztességes munkát. Sokaknak semmi közük Óbudához se, csak az egyéni haszonszerzés motiválja őket. Az óbudai DK-s vezetés akaratgyenge, valójában Gyurcsány Ferenc irányítja az óbudai Városházát, akinek az óbudai emberek soha nem számítottak. Elég csak a Margit kórházra gondolnunk. Azzal takaródznak, hogy semmire nincs pénz, miközben egy 35 milliárd forintos költségvetésben mindig van lehetőség olyan átcsoportosításokra, amivel a megszorítások időszakát simán lehet kezelni. Ezt csak azért hangoztatják, hogy az elképesztő túlárazásokat és lopásokat elfedjék.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés