Arany János, a migráns

2020. október 14. 10:58

Zsigmond Barna Pál
888
Juszt nem érti az egységes magyar nemzet fogalmát, szerinte aki Ártándon született, az magyar, aki Nagyváradon, az ne jöjjön ide.

„Juszt László, a valaha szebb napokat látott »tévés személyiség« az elmúlt években – baloldali társaihoz hasonlóan – Orbán-fóbiában szenved.  Minden bokorban diktatúrát lát, bár annyiban új a helyzet, hogy Bíró László közös ellenzéki jelölt megjelenése óta a korábban nem létező fasiszta ellenség most van, és a közös ellenzéki bokorban bújik meg. Persze Juszt ezt nem így látja, a baloldali judapestezés nem zavarja, ilyenkor a balos kettős mérce alapján behunyja a szemét. Juszt azonban átlépett egy vonalat, és fasiszta tempóban a határon túl született közéleti személyiségeket listázza.

A gyurcsányi gyűlölet szellemében közös listára gyűjti azokat a magyar közéleti, egyelőre jobboldali politikai szereplőket, akik nem a jelenlegi határok között születtek, és nemes egyszerűséggel hazaküldi őket. Ha visszamennénk az időben (persze csak a mai határok között értelmezhetően és a nemzeti gondolkodásban értelmezhetetlen megközelítésben), egy ilyen juszti listán szerepelne több, a közéletben is aktív, a jelenlegi határokon kívül született gondolkodó, például Arany János, Kölcsey Ferenc, Benedek Elek. Juszt nem érti az egységes magyar nemzet fogalmát, szerinte aki Ártándon született, az magyar, aki Nagyváradon, az ne jöjjön ide. Elég ebből! Juszt László másokat is listáz? Még milyen listákat vezet Juszt? A külföldön születetteket, a reformátusokat, a katolikusokat, a zsidókat is listázza? A budapestieket és nem fővárosiakat, az öregeket és a fiatalokat?

És persze a »haladó« baloldali hagyományokhoz híven, zavaros gondolatmenetben, a migránsokat és a határon túli magyarokat egyaránt idegenként kezeli, de a határon túli magyarokat és a migránsokat szembe is állítja egymással, mert a migránsokat befogadná, csak a magyarok nem kellenek. Izgatottan várom, mikor csatlakozik a romentumhoz, és mikor fog a magyarok ellenében román és szlovák jelölteket támogatni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A határon túli magyar jó eséllyel kormánypárti szimpatizáns, ezért üldözendő a Juszt félék szerint. Ugyanakkor a szomáli kecskepásztor vagy az afgán agysebész jó eséllyel balliberális szavazó lesz kvázi hálja jeléül, ezért "keresztény kötelesség" befogadni. Ha véletlen ezrével jönnének Orbán rajongó szírek vagy szudániak, Juszt lenne a határkerítés egyik legfőbb támogatója.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában