Nincs az az Orbán-fóbia, amely ezt párhuzamot indokolná

2020. október 13. 15:18

Pomichal Krisztián
Ma7.sk
A magyar történelem legfényesebben ragyogó csillagát sikerült ezzel a mocsokba rántani.

„Bayer Zsolt kérdezte egyszer, sőt, köteteket szentelt a témának, vajon korunkban hol van a pofátlanság határa? Hajdu Szabolcs persze nem segít megválaszolni a kérdést, csak azt tudjuk meg »tőle«, már 1956-on is túl.

A filmrendező ugyanis azt találja mondani:

Az elmúlt tizenhárom nap (»az SZFE-ellenállásé« – a szerk. megj.) is már óriási dolog. Ehhez hasonló, a szabadságért indított mozgalom 1989 óta nem volt, azelőtt is csak 1956-ban.

Ez az a kijelentés tulajdonképpen, amit nem tudtam szó nélkül hagyni. A magyar történelem talán legfényesebben ragyogó csillagát sikerült ugyanis ezzel a mocsokba rántani. A drótkötéllel megkötözött, megkínzott, agyonlőtt és arccal lefelé eltemetett fiatalok küzdelmének ugyanis semmi köze ahhoz, ami az SZFE-n zajlik. Semmi! Nincs az a gyűlölet, nincs az Orbán-fóbia, amely ezt párhuzamot indokolná. Hajdu Szabolcs munkáival bizonyította, remek filmrendező, de ezzel az interjúval most valami mást is bizonyított. Döntse el ki-ki maga, micsodát, Hajduval ellentétben én gyűlölöm a szájbarágást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanez történik, amikor diktatúráznak vagy Auschwitzoznak. Azoknak az embereknek, hősöknek, mártíroknak az emlékét gyalázzák meg, akik igazi diktatúrákban és/vagy a valódi Auschwitzban haltak meg.

Minél tovább tart, annál inkább tisztul a kép:
kik a szaremberek, a színházművészetben is...

Szívből remélem, h. az állam annyira autonómokká tesz őket, h. kiszáll a finanszírozásból, ami nem lehet kötelező. Ezek egy kelés az ország, a dolgozók, az adó fizetők testén.

És az egyetemisták 16 pontjából az első: 'Vonják ki a szovjet csapatokat !' a lényeg volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés