Műmesék helyett ép családokat!

2020. október 13. 12:13
Francesca Rivafinoli
Vasárnap.hu
Egy frusztrált, szorongó kisfiú a legritkább esetben vágyik arra, hogy egy nők által írt bárgyú mesekönyvet adjanak a kezébe.

„Különös tekintettel arra, hogy egy magára maradt, frusztrált, szorongó kisfiú a legritkább esetben vágyik arra, hogy egy nők által írt bárgyú mesekönyvet adjanak a kezébe, oszt jónapot. Nincs PhD-m pszichológiából, de erősen gyanítom, hogy többet használna neki egy-egy pecázás vagy vagány sátras kirándulás az apjával, a nagyapjával vagy legalább az elérhető legközelebbi normális férfival; de ha ez túl heteronormatív felvetés, akkor felőlem süteményt is süthetnek vele rózsaszín köténykében. Magam is elég »más« gyerek voltam, de sose olvastattak velem »Mesék introvertált kislányoknak, akik utálnak barbie-zni, ellenben bonyolult útrendszereket terveznek a bátyjuktól örökölt kisautóknak« jellegű didaktikus kis történeteket. Ehelyett volt mindennapi közös, beszélgetős családi étkezés, apa-lánya Commodore-programozás, anya-lánya kalácssütés és testvérekkel bandázás, és egyetlen »más« gyereknek sem tudnék jobbat kívánni, mint hogy kapja meg ugyanezt.

Persze valójában kár is szavakat fecsérelni az ezer pszichológus állásfoglalására. Annak utolsó bekezdésében ugyanis saját magukról állítják ki a bizonyítványukat: egyazon bekezdésben képesek nyíltan elhatárolódni Bagdy Emőkétől, verbálisan meglincselve kollégájukat az eltérő véleménye miatt – egyenesen gyűlöletkeltésre alkalmasnak nevezve azt –, majd hangsúlyozni, hogy a szóban forgó könyv igenis hozzásegít egy »elfogadóbb, békésebb« társadalomhoz. Köszönöm, én nem vágyom olyan elfogadó társadalomra, ahol egy hangos kisebbség kirekeszti és gyűlöletkeltőnek bélyegzi meg azt, aki másképp bátorkodik gondolkodni. Engem legalábbis az én szerető ókonzervatív családomban nem ilyesfajta »elfogadásra« neveltek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ideológiai mesék, gyerekkatonák képzéséhez.

NE add föl, biztosan jók és a kislányodnak külön öröm lesz a SAJÁT mese.

A Micimackót és a Fűzfák a alatti kicsi állatokat is SAJÁT gyereknek írták. Az utóbbinak nem emlékszem igazán a címére, elvitte nyáron az egyik unokám.

Ekkora hülyeséget, hogy találhattál ki? Méghogy ötödiktől? :)))

Ha a mandi szennylap neked, akkor miért lógsz itt két éve napi 24 órában?

A 444 tényleg mérvadó ebben a témában.
Az ilyen túlkorosoknak igen, mint amilyen te vagy.
Egyébként tök hülyeséget ír, te meg simán benyalod.

Nem buborékban élek, hanem gyerekek között. Úgyhogy nem igaz amit írtál.
De, ha már így rákérdeztél, nem a gyerekek a hülyék, hanem... na, kitalálod? Szabad a gazda? Te! :)

Ja, kösz, hogy felvilágosítottál! Tudsz mást is? :)

Jó a cikk! Apákat a családokba. De nem olyanokat, akik gyötrik, leigázzák a fiaikat.
Ha megnézzük egy-egy homokos történetét, mindig az apákra vetül vissza, akik nem ismerték el a fiaikat, kis szerencsétlenségnek nézték és nevezték.

Ha már Soros szennylapját idézed, tulajdonképpen mi a problémád vele? Ami Soros Alexnek jó, miért ne lehetne másnak is jó.
Vagy Soros így áll bosszút azért, mert a fia buzi lett.
Mert a fia nagydarab szőrős néger majmokkal hentereg?

Igen, köszönöm, nálunk is az angol volt.Beleolvastam, jó rég és nagyon mesésen aranyosnak találtam, ameddig eljutottam. Remélem, h. az unokámnak is tetszeni fog. A Covid miatt még kevesebbet találkozunk, és nem igazán vagyunk napi kapcsolatban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés