Varsóban mutatják be az új Gothár-mozit, novembertől itthon is játsszák majd

2020. október 10. 7:58
A „Szabad szellem” elnevezésű versenyprogramban vetítik a filmet.

Október 10-én mutatják be Gothár Péter Hét kis véletlen című filmjét az A-kategóriás Varsói Filmfesztiválon – adja hírül a Színház Online. A különleges vizuális és zenei világot teremtő alkotást a „Szabad szellem” elnevezésű versenyprogramban vetítik majd. A filmet még 2018-ban, szexuális zaklatási botránya kirobbanása előtt forgatta Gothár Péter.

A fim főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér, de szerepel benne Bagossy László (rendező), Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István is. A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik.  A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági.

A Színház Online idézi Pataki Ágit, a film egyik producerét: „Elkötelezett hívei vagyunk Gothár Péter korábbi filmjeinek és rettenetesen izgatott minket az, hogy aki annyi mindent elmondott már a múltunkról, mit mond nekünk a jelenünkről. Nagyon örülünk, hogy egy A kategóriás fesztiválon lesz a film világpremiere, ez jó ugródeszka lehet annak a sok fiatal – köztük több elsőfilmes – alkotónak, akik mind részt vettek a Hét kis véletlen elkészítésében.”  

Gothár Péterről tavaly derült ki, hogy szexuálisan zaklatta a Katona József Színház egyik színésznőjét. A nagy port kavaró ügy nyomán Gothárt mind a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, mind a Katonából elküldték, igaz, utóbbi igazgatóját, Máté Gábort sok kritika érte az ügy kezelése miatt.

Hét kis véletlen-t november 26-án mutatják be a hazai mozik.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A film költségeit kik állták?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés