Szégyent és sajnálatot éreztem, amikor láttam Eszenyi Enikőt az Álarcos énekesben

2020. október 7. 8:16

Kovács Patrícia
24.hu
Igazán sajnáltam, hogy a Vígszínház valaha emblematikus embere erre kényszerül.

„Ezek szerint ön szerint nincs rendben egy televíziós műsorban szerepelni egy ekkora botrány után?

Azt az RTL-től kell megkérdezni, hogy miért gondolták jó ötletnek ezt az egészet, miközben amikor a botrány kitört, akkor igazán transzparensen közvetítették, miközben voltak tévétársaságok, melyeknek az ingerküszöbét sem érte el, nem hogy objektíven tudósítottak volna róla. Azt éreztem a műsort látva, hogy nincs a dolgoknak következménye. Nem azt mondom, hogy Eszenyi Enikő innentől kezdve a négy fal közé legyen bezárva és örök életére bűnhődjön, mert hiszek abban, hogy mindenki tanul a hibáiból, és ennek így kellett történnie valamiért. Színészként is tudok azonosulni azzal, hogy milyen lehet elveszíteni az eddigi életét, de a visszatérésnek nem így kellene történnie. Egy tehetséges színházi emberről van szó, aki visszatérhetne egy monodrámában, filmben, könyvben, feldolgozva azt, ami történt, hogyan élte meg az egészet. Rengeteg módon lehetne alkotássá tenni ezt a vele történt őrületet, amire azt mondom, igen, ez egy méltó visszatérés. És térjen vissza, dolgozza fel, de hogy egy Mambo Italianóra ugrál tigrisjelmezben, ez a kenyeret és cirkuszt tipikus esete. Igazán sajnáltam, hogy a Vígszínház valaha emblematikus embere erre kényszerül, és senki nem szól neki, hogy ne csinálja.

Sokan álltak ki volt diákként az SZFE jelenlegi hallgatói mellett, ugyanakkor többen is hangsúlyozták, bár a módszer rossz, ráfér az intézményre a reform. Ön szerint miben?

Leginkább az anyagi helyzetben, mert szörnyű állapotok vannak az SZFE-n, az eszközök, a technika, vagy a diplomamunkák, vizsgák elkészítése terén egyaránt. Ez a költségvetés miatt volt. Kis pénz, kis foci. Elég rég végeztem, ez már akkor is probléma volt. Valamilyen értelemben megújulásra, leginkább modernizációra szükség van, de hogy a szenátus jogköreit, az autonómiát elveszik, hogy mindenféle egyeztetés nélkül, úthengerrel darálják le az egész intézményt, nem elfogadható és nem megoldás.

Az egyetem jelenlegi HÖK-elnöke és helyettese azt érzi problémásnak, hogy nagyon szeparáltan tanulnak és alkotnak az egyes osztályok, a színházi és filmes részleg pedig teljesen elkülönül.

Ez így volt az én időmben is, a színházi és filmes társaság két külön egyetemként működött, nem nagyon »keveredtünk«. Bár azt látom, hogy ez a helyzet úgy összekovácsolta a különböző szakokat, hogy innentől fogva már lehet, hogy nem így lesz. Az is egy probléma, hogy sok konstruktív javaslattal álltak elő az egyetem részéről, ám ezeket ignorálták, emiatt pedig érthető az egyetemisták és az oktatók reakciója.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor elmentél a Vígből, már akkor is Eszenyi ellen nyilatkozgattál, több helyen. Ez olyan méltatlan volt, ez a mostani nyilatkozatod, még méltatlanabb. Nem szoktatok ti ennyire, sőt semennyire kibeszélni a színfalak mögül. Ez most rád hozott szégyent és nem Eszenyire.
Nem láttam Eszenyit, mert nem nézek ilyen műsorokat, de téged sem néztelek meg a Korhatáros szerelemben, mert nevetségesnek tartottam, hogy egy fiatal srác szeretője vagy, ilyen nyúzott arccal.
Annak viszont örülök, hogy otthagytad a Mintaapákat, amit nyáron néztem meg és igencsak zavaró volt az állandó hunyorításod, nyafogásod.

Na látom felzárkózott a Mérce is.
Bezzeg, ha Eszenyi negatívan nyilatkozott volna Vidnyánszkyról, ill. támogatóan a SZFE felé, pozitív kritikák jelennének meg róla, hogy megtért a Tékozló lányuk. Minden meg lenne bocsájtva.

Eszenyi celeb? Neked elment a józan eszed.
Nézd már meg, hogy milyen darabokban játszott!

Eszenyi Enikő (Csenger, 1961. január 11. –) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, 2009 és 2020 között a Vígszínház igazgatója.

A képen legalább látod a szemét, mert mindig zavaróan hunyorít.

RADNÓTI MIKLÓS írta:
Oly korban éltem én e földön...
"s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.'

Mi történt korábban Eszenyi Enikővel, a Vígszínház igazgatójával. Miért menesztették?
Arra fázott rá Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója, hogy a közelmúltban nem ment el egy kormányellenes tüntetésre ezért elkezdték gyűlölni, "akár a pestisest...."

Van Magyarországon egy réteg, aminek a munka büdös.
Normális országban nincs különbség munka és munka között. Csak jól vagy rosszul végzett munka között.

Ez a Patrícia viszonylag ismeretlen. Eszenyi viszont közismert. Mindenki tudja, hogy azért akasztották meg a pályafutását, mert nem tüntetett akkor a három ballib színházzal.

Eszenyi sem attól, hogy nem egy oldalon áll Patríciával. Miért tartotta fontosnak a gyalázkodást? Talán irigységből.

Ó, hogyne meghálálta "kokós Bandi" Eszenyinek.
Amikor kitőrt a balhé, Eszenyi ellen nyilatkozott, aláírt!

Stohl András beolvasott Eszenyinek – Áldozatnak állítja be magát, miközben mások szenvedtek

Stohl András szerint nem Eszenyi az áldozat
Stohl András, aki a Vígszínházban főszerepeket játszott, március elején olyan ismert színészekkel együtt, mint Harkányi Endre, Hevér Gábor, Kerekes József, Kovács Patrícia vagy Lengyel Tamás, nyilatkozatban írta alá, hogy Eszenyi Enikő verbális erőszakkal és agresszív vezetői kommunikációval irányította a színházat.

https://femina.hu/hazai_sztar/..


Mit küldtél? Te tudod?

Eltaláltad. Ott lakik. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés