Orbán Viktor: Áttörő erejű béremelés az orvosoknak

2020. október 3. 14:01
Elfogadta az Orvosi Kamara előterjesztését a kormány.

Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban, miután szombat reggel több hónapos előkészítő munka után találkozott a kormány és a kamara delegációja.

A megbeszélés tárgya a koronavírusjárvány-helyzet volt. „Mindannyian látjuk, hogy a járvány felszálló ágban van, és amíg nincs vakcina, ott is marad” – fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: az előző napi brüsszeli tárgyalások után azt mondhatja, hogy reálisan nem lehet számítani vakcinára a következő év közepénél hamarabb.

Ezért az elkövetkező hét-nyolc hónapban a kórházak óriási terhelés alá kerülnek majd. Az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz szükség ahhoz, hogy „minden megfertőződött embert meg tudjunk gyógyítani, és a megfelelő ellátást biztosítsuk a számukra” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Közölte: az orvosi kamara világossá tette, és a kormány egyet is értett vele, hogy ezt az emberfeletti munkát a mostani bérszínvonal mellett aligha tudják teljesíteni az orvosok.

„Összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében egy áttörő erejű javulást kell elérnünk”

 – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Bejelentette: a kamara által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó bértáblát, javaslatot a kormány elfogadta, az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn benyújtják az Országgyűlés elé. Megállapodtak továbbá arról, hogy ezzel párhuzamosan a hálapénzt is kivezetik a magyar ellátórendszerből.

„Az orvosi kamara és a kormány között jó az együttműködés, az összefogás ezen a szinten is megvalósulhat. Ha összefogunk, akkor pedig sikerülni fog, hiszen egyszer már sikerült” – mondta a kormányfő.

(MTI)

Összesen 280 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erőteljesen kell kommunikálni, hogy NE addjon senki hálapénzt és NE
fogadja el az senki, mert BTK. Előbb-utóbb leszoknak róla az emberek.

Ennek van ám egy csomó hátránya is. Azt nem tudom, mi, de majd Feri hamarosan megmondja!

Nagy politikus. Ennyibe került, hogy az orvosok befogják a szájukat, miközben a járvány elfojtásáról a kormány lemond. Azért OV húzásait egyszer még tanítani fogják.

Az utóbbi években, mióta azért voltak emelgetések, ha nem is sok, én azt tapasztaltam, h. kevésbé igény a hálapénz. Az ellátás, különösen ahhoz képest, h. az ország mennyire szegény, igazán jónak mondható. Sok a jó orvos és biztosan semmiképp sem kevesebb, mint más szakmákban és biztosan legalább annyian SZERETIK, amit csinálnak és ambíciózusan dogoznak.

.

Ez ügyben naiv vagy.

Nem negatívumként írtam.

Olyankor mutatkoznak meg egy politikus képességei. Most őszintén, erre a béremelésre, és kiegyezésre az orvosokkal számítottál? Ha egy politikus kiszámítható, és tudjuk, mit fog lépni, akkor kesztyűbáb.

Ja, és Orbánnak ezt a húzását érdemes összevetni a barom DK-s követelésével, hogy 50 eFt-t minden nyugdíjasnak! Miért? Miért pont most? Miért pont ennyit? Teljes fogalmatlanság. Most komolyan szeretnél ilyen seggfejet kormányon látni? Egy Orbán helyett?

Ja, és miért kell buknia a Zorbánnak, és kell visszahozni azt a garnitúrát, amely alatt kb. bruttó 200 ezret keresett egy orvos. :)))))

Biztos van ilyen is, de nem kell őt választani. Vannak elegen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés