Szükség lenne arra, hogy ismét legyenek közös ügyeink

2020. október 2. 8:34

Pokorni Zoltán
Magyar Nemzet
A pártok is kivették a részüket ebből a munkából, kifejezetten tiszteletreméltóan viselkedtek a koronavírus elleni védekezésben. Interjú.

A járvány első hulláma alatt azt mondta, a védekezés példás összefogást eredményezett a Hegyvidéken. Változott a véleménye, miután a kormány feloldotta a veszélyhelyzetet?

Ma is azt gondolom, hogy valóban példás volt a közös cselekvés. Az önkormányzat egy segítőközpontot működtetett a járvány első napjától kezdve, amiben hivatali dolgozók és önkéntesek dolgoztak együtt, széles körű segítséget nyújtva a legveszélyeztetettebb korosztálynak. A pártok is kivették a részüket ebben a munkából, kifejezetten tiszteletreméltóan viselkedtek a koronavírus elleni védekezésben: volt, aki a tiszteletdíjának egy részét ajánlotta fel, mások maszkokat vásároltak az orvosi rendelőknek. A Magyar Kétfarkú Kutya párt önkéntes hálózatot épített ki, bevásároltak a segítségre szorulóknak, volt, akinek gyógyszert vittek. Nekem nagyon imponált az a munka, amit elvégeztek. Az viszont nem volt szép tőlük, hogy a munkájukat sok esetben az önkormányzati segítőközpontban dolgozó önkéntesek és munkatársak sértegetésével próbálták fényezni. Ez már olyasfajta politikai rivalizálás, ami normális körülmények között sem helyénvaló. Járványhelyzetben pedig különösen nem. Ez a politikai acsarkodás visszatetsző volt.

Nem volt rá esély, hogy az MKKP összehangolja a munkáját az önkormányzattal?

Leültem Kovács Gergely pártelnökkel, és megkértem, vegyenek részt a segítőközpont munkájában. Ő ezt visszautasította, mert azt szerette volna elérni, hogy az önkormányzat adjon át neki mindent: feladatot, személyes adatokat. Adjon neki hatalmat. Ezt nem tudtuk teljesíteni. A feladat önkormányzati kötelezettség. Nálunk van meg hozzá a szaktudás. A személyes adatokat védeni kell. Járványhelyzetben pedig hatalom nincs, csak kötelesség. Örültünk volna, hogy ha be tudjuk őket vonni a védekezésbe, de a feladat és a felelősség a ­mienk volt. Én nem hiszem el azt a szóbeszédet, hogy a Hegyvidéken a pandémia első hullámát egy ellenzéki párt adatbázisépítésre használta volna. Azt feltételezem, hogy tényleges segítő szándék volt mindenkiben. Mindenesetre az biztosan nem helyes, hogy az önkormányzatokban dolgozó munkatársakra és önkéntesekre sértő megjegyzéseket tegyenek, lejárassák őket és semmibe vegyék az ő erőfeszítéseiket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én sokáig hittem, hogy lehetnek még közös ügyek az országban. Most már azt látom, hogy ez kizárólag addig lehetséges, amíg politikai pártok meg nem jelennek az ügy mellett. Onnantól kezdve visszhangkabinokból, szekértáborokból folytatott hitvita lesz az egészből.

Válaszok:
marko11 | 2020. október 2. 10:17

A megbékélés nem azt jelenti, hogy szó nélkül kell tűrni azt, amit Pokorni Kovács Gergelyről elmondott. Az a képmutatás, amikor az ellenzéki mocskolódást "független" kritikának mondják, a védekezést, cáfolatot pedig propagandának, békétlenség szításának. Mert a jobboldalnak az ellenzék szerint még védekezni sem lenne szabad.

Te pedig bújtatottan, álságos szemforgató módon ezt képviseled.

A Paláver egyik adásában egy idős úr mondta azt, hogy a kutyák közé bottal kell menni, értette ezt az egész ellenzékre. A Kutyapárt - mekkora sértés a kutyákra nézve - a működésébe valóban több humoros elemet vitt bele, de mint a kutyusok, ők is csak az állati ösztöneik - hatalomvágy, kizárólagosság, sunyiság, alattomosság, törtetés, leghangosabb ugatás - mentés politizálnak.

Pokorni, vedd elő a botodat, jó, a kényszer - a városrész, betelepülők miatti szociológiai átrendeződése - megalázkodásra kényszerít, de meddig akarsz hátrálni?

Igen, jó lenne , ha a pártok nem csak a saját önző érdekeiket képviselnék. Mindenesetre a jelenlegi helyzetben, amikor ugye van egy nagy párt és több törpe, akkor annak a nagy és erős pártnak kellene mutatni időnként némi empátiát a gyengébbek felé, a hazánk érdekében. Pláne egy világjárvány idején.
Persze az sem ártana, ha a szavazók nem pártoknak drukkolnának, hanem a nemzetüknek!

Jól látod, " Nekem nagyon imponált az a munka, amit elvégeztek... sok esetben az önkormányzati segítőközpontban dolgozó önkéntesek és munkatársak sértegetésével próbálták fényezni.... Ez a politikai acsarkodás visszatetsző volt."
Ez a f.szfej nem venné észre, hogy az egész Kétfarkú jótékonykodás: megtévesztés, befektetés a Fidesz lejáratásának könnyítésére, hisz ő maga írja, hogy acsarkodtak.
B+ Pokorny, ha valaki acsarkodik, az hogy imponálhat, azt el kell küldeni a halál farkára bojtnak...

Nm a segítséggel van baj, hanem azzal, hogy az ilyen segítség csupán álca ahhoz, hogy közönség előtt acsarkodhassanak, uszíthassanak.
Ez a gond.

B+, hát maga Pokorny mondta, most ezen mit nem értesz.
De mindegy, zárjuk le, mert nem akarod érteni.

Gyurcsány hogyhogy még tényező? A Fidesz mást ígért, nem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés