A beteges gyanakvás miatt nem támogatjuk többé a baloldali médiát

2020. október 01. 09:18

A polgárháborús viszonyok miatt a helyzet nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre. Interjú.

2020. október 01. 09:18
Köves Slomó
HVG

„A 168 Órában történteket – leváltott főszerkesztő, új tulajdonostárs – sokan úgy tekintik, hogy megkezdődött a lap átjátszása a Fidesz kezére, mit szól ehhez?

2015-től kezdődően azért nyújtottunk segítséget a súlyos anyagi gondokkal küzdő 168 Órának és a megszűnés előtt álló Klubrádiónak, mert azt gondoltuk, hogy ezeken a felületeken lehetőségünk lesz a számunkra fontos társadalmi és kulturális üzenetek eljuttatására, nem utolsósorban az antiszemitizmus elleni harc kompromisszumok nélküli képviseletére. Nemcsak arra kértük nemzetközi támogatóinkat, hogy fektessenek be (a Brit Média Kft.-n keresztül) az egyes médiumokba, hanem a Klubrádió ingatlanát is megvásároltuk Arató Andrástól, és ingyenesen biztosítottuk az épületben a rádió működési feltételeit, beleértve az ő személyes irodáját is. Eszünk ágában sem volt beleszólni az újságírók napi munkájába – soha nem is vádolt ezzel minket senki –, de a kezdetektől betegesen gyanakvó, ellenséges légkörben saját céljainkat sem tudtuk érvényesíteni. Öt-hat év keserű tapasztalatai után fel kellett ismernünk, hogy a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre.

Rózsa Péternek volt egy műsora a Klubrádióban, ahol ön gyakori vendég volt…

Négy év keserves harc árán sikerült elérni, hogy megszülessen ez a zsidó tematikájú műsor. Nagyjából ez áll szemben a hétszázmillió forinttal, amit a támogatóink az évek során elköltöttek a két médiumra. Be kellett látni, hogy ez a modell nem működőképes. Így támogatóink úgy döntöttek, hogy további két lépéssel hátrébb lépünk. A folytatáshoz egy olyan szakmai befektetőt kerestünk, aki komoly szakmai vízióval a további fenntartható működés lehetőségét tudja biztosítani. Őt a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál személyében találtuk meg. Átadtuk számára az irányítási jogokat, és a folyamat végén a tulajdonosi jogokat is átadjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2020. október 01. 23:07
Vesszek meg ebből riport lesz a CNN-en...
teljesenertelmetlen
2020. október 01. 22:31
Régen mondom, hogy egy konzervatív zsidó ember sokkal közelebb áll egy konzervatív keresztényhez, mint egy világi liberális zsidóhoz.
teljesenertelmetlen
2020. október 01. 22:17
Akkor itt most kit lehet antiszemitázni? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Csomorkany
2020. október 01. 18:53
Az meg ugye merő véletlen egybeesés, hogy mindez az Index kiherélése után pár héttel. Közelednek a választások, és világjárvány van. Kézben kell tartani a médiát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik