A miniszteri fizetések utalása is csússzon két-három hónapot

2020. október 01. 11:41

Ha már az álláskeresési járadékra is ennyit kell várni.

2020. október 01. 11:41
MSZP
MTI-OS

„Ha az álláskeresési járadékra 2-3 hónapot kell várni, akkor a miniszteri fizetések utalása is csússzon ennyit! Az Orbán-kormány kudarcos válságkezelése miatt tömegek veszítették el a munkájukat, ami miatt létfontosságú számukra, hogy minél hamarabb megkapják az álláskeresési járadékot, de a lassú ügyintézés miatt rengetegen maradtak segítség nélkül 2-3 hónapon keresztül úgy, hogy közben elszabadultak az élelmiszerárak, drágább lett a megélhetés. A hivatali ügyintézők túlterheltek, kevesen vannak és nem bírják a megfeszített munkát, ami miatt a fizetés nélkül maradt emberek hónapokig nem jutnak hozzá az álláskeresési járadékhoz. Ez pedig egyértelműen az Orbán-kormány bűne, ugyanis az elmúlt években folyamatosan utcára tette azokat a közszolgákat, akik az érdemi munkát végzik, miközben az államtitkárok és a helyettes államtitkárok száma rekordokat dönt.

Talán nagyobb figyelmet kapna a munkanélküliek problémája a kormány tagjai körében, ha a milliós havi fizetésük is annyit késne, mint az állás nélküliek jogos járandósága. Ha az álláskeresési járadékra 2-3 hónapot kell várni, akkor a miniszteri fizetések utalása is csússzon ennyit! Ebben az esetben valószínűleg már képesek lennének felgyorsítani az ügyintézést.

Hiába jelentette ki Orbán Viktor, hogy a 3 hónapig adható álláskeresési járadék lejárta után mindenkinek lesz munkája ugyanis a számok azt mutatják, hogy rengetegen továbbra sem tudtak elhelyezkedni. Az MNB várakozásai szerint pedig még rosszabb lesz a helyzet, mivel újabb százezres kirúgási hullám fog végig söpörni az országon, ha a kormány nem lép végre valamit érdemben a munkahelyek védelmében.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani. Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

Mindezek mellett pedig itt az ideje az állami vízfej leeresztésének! Kevesebb államtitkárral és helyettes államtitkárral rengeteg pénzt lehetne átcsoportosítani, ami hozzájárulhatna ahhoz, hogy végre elegen dolgozzanak a közigazgatás azon területein, ahol most égető hiány mutatkozik. Továbbá meg kell szüntetni a különböző mondvacsinált miniszterelnöki és miniszteri biztos pozíciókat, amelyek csupán egyszerű kifizetőhelyként működnek!

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese”

(MTI-OS)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. október 02. 06:15
Nem tudtam, hogy mi hiányzik még ebből a mesevilágból ! Az újonnan kinevezett tárcanélküli miniszterasszonyka tárcája még vastagabb lesz, az ő családját alaposan megvédték . https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/120539724_2037706376360122_964235071039703816_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=825194&_nc_ohc=7DM3XbbhPQ4AX-XMOSp&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=67bedb8285aebb0150554cf8cd1efad1&oe=5F9D177F
Akitlosz
2020. október 01. 22:06
Lehetne vízfejleeresztésből példát mutatni Budapesten. De éppen az ellenkezőjét teszik. Úgyhogy ha egyszer megint MSZP kormányzás lenne - már nem lesz, mert már nem fog az MSZP többet választást nyerni - akkor a budapesti mintát követnék. Nem kevesebb államtitkár lenne, hanem még több.
Akitlosz
2020. október 01. 22:03
"Mindezek mellett pedig itt az ideje az állami vízfej leeresztésének!" Lett volna erre az MSZP-nek 12 éve. És még pár évtizede MSZMP-ként. És még azelőtt is. Miért nem tették?
Akitlosz
2020. október 01. 22:00
Az egy olyan járadék, ami nem jár. A munkanélküliek jó része nem kap olyant.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik