Rasszista sörfőzés – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. szeptember 30. 10:07

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy az a gyanús, ami nem gyanús. A rasszizmus életünk bármely területén felütheti a fejét. Szerencsére azonban vannak olyan „tisztánlátók”, mint a Bristoli Egyetem professzorai, akik lerántották a leplet az életlegújabb  habos oldaláról. „Sör és rasszizmus” – ez az új könyvük címe, mely szerint „a sör az Egyesült Államokban mindig összefonódott a fajisággal, a rasszizmussal és a fehér intézmények és identitások létrehozásával”. Ez a probléma pedig a kézműves sörök népszerűvé válásával csak tovább fokozódott. Ezért a szociológus-szürkeállomány úgy vélte, sürgősen fel kell térképezni a sörök által okozott interszekcionális egyenlőtlenségeket. További probléma az is, hogy a söröket rend szerint „szakállas-fehér-férfiakkal” reklámozzák. És akkor még a német „Weissbier” szóba sem került, mely sörtípus neve önmagában is kirekesztő. Van még hova fejlődni.

Minneapolis-ban feloszlatták a rendőrséget a Black Lives Matter mozgalom hatására. A városnak most azonban azzal kellett szembesülnie, hogy drasztikusan nőtt a bűncselekmények száma. A lakosság olyan területeken is „terrorban érzi magát”, ahol korábban alig történt erőszakos bűncselekmény. Sőt, több polgár amiatt is panaszt tett, hogy nem tudta elérni a rendvédelmi erőket, mikor bejelentést akart tenni. „A helyiek azt kérdezik, hogy „hol van a rendőrség?”” – mondta Jamal Osman helyi képviselő. Ráadásul erőszakos bűncselekmények számának növekedésével a feketék elleni erőszakos bűntettek száma is elharapódzott. Viszont nincs rasszizmus. Valamit valamiért, ugyebár.

Újabb BLM aktivista ismerte be, hogy valójában nem is fekete: Satchuel Cole az USA „Indiana állami Black Lives Matter közösségi szervezője” volt. „Magamat feketének kiadva foglaltam el posztokat, miközben tudtam, hogy fehér vagyok.” – magyarázkodott Cole beismerő Facebook-bejegyzésében. Cole azért kényszerült színvallásra, mert a BlackIndyLive afroamerikai hírportál egy korábbi évkönyvben látható fotóval leleplezte. Sőt, az is kiderült, hogy Cole eredeti neve Jennifer Benton volt, amit a hihetőbb álfekete identitás miatt változtatott meg. Cole nem először tölt be zsírosan fizető, vezetői állásokat hamis identitásának köszönhetően: 2017-ben a „Don’t Sleep” jogegyenlőségi szervezet alelnöke volt, korábban pedig a rendőri intézkedés közben elhunyt afroamerikai Aaron Bailey családjának szóvivőjeként is dolgozott. Satchuel Cole a továbbiakban a fehér felsőbbrendűség privilégiumait élvezheti és szégyellheti magát.

Az izlandi evangélikus egyház transzszexuálisként ábrázolja Jézust. Méghozzá azért, hogy „mindenki láthassa magát benne” – írja a Daily Mail. A vasárnapi iskolák népszerűsítéséhez készített plakátokon Jézus kisminkelt arccal, szakállal és mellekkel ugrál egy szivárvány előtt, háta mögött pedig színesbőrű gyerekek állnak. A posztert Reykjavík tömegközlekedési járataira is kihelyezték. „Próbáljuk magunkévá tenni a társadalmat úgy, ahogy van. Számtalan fajta ember van, ezért muszáj rászoktatnunk magunkat, hogy Jézusról is sokféleképpen beszéljünk. (…) Fontos, hogy minden ember lássa magát Jézusban.” – fejtette ki az egyház álláspontját Petur Georg Markan, az egyház szóvivője. Sajnálatos módon azonban az izlandi evangélikus egyház nem volt elég bátor: engedett a tiltakozásnak és végül megígérte, hogy lecseréli a plakátokat. Azonban Krisztus újragondolását szerencsére nem adták fel: klímavédő Jézus például már biztosan lesz.

A Forbes magazin egy olyan kutatást ismertetett, mely szerint a koronavírus-járvány terjedésének szempontjából vannak biztonságosabb és veszélyesebb nyelvek. A mértékadó gazdasági lap ugyanis megállapította, hogy az angol nyelvet beszélők között terjed a leggyorsabban a vírus. Bár a kutatás nem terjedt ki minden nyelvjárásra, ezen megállapítások is elegendőek ahhoz, hogy mindenki csak saját felelősségére beszéljen angolul. Magyarország szerencsére különösen jól áll e tekintetben is, mivel hazánkban az egyik legalacsonyabb az angolul beszélők aránya. A Forbesnak hála tehát végre kiderült, hogy ezért ilyen alacsonyak a megbetegedések hazánkban – hát nem a szívcsakráknak köszönhetően.

Heti gyűjtésünkben továbbá olvashatnak arról, hogy újra lecsapott a divatrendőrség, de arról is szó lesz, hogy hogyan tesznek homoszexuálissá az amerikai egyetemek. Továbbá arról is tájékozódhatnak, hogy amennyiben valaki fehér és kutyája is van , jó eséllyel rasszista.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés