Duplázná a kormány az orvosi béreket

2020. szeptember 30. 10:42
A kormány szerdán tárgyalja a Magyar Orvosi Kamara javaslatát, késznek tűnnek a béremelésre.

A kamara a hálapénz büntetőjogi betiltását és jelentős orvosi béremelést javasol, a kormány hajlik a kamara javaslatainak elfogadására – írja az Origo. Az orvosi béreket megduplázzák, 120 százalékos béremelés jöhet. A hálapénz tiltására az orvosi kamara büntetőtörvénykönyv-módosítást javasolt. A kamara a hálapénz elfogadását és egy bizonyos összeg felett a hálapénzfizetést is büntetőjogilag szankcionálná. A mai kormányülés elején a miniszterelnök javasolta a kormánynak, hogy vegyék napirendre a kamara javaslatát. Előzetes vélemények alapján a kormány kész saját javaslatává tenni a kamara Btk. módosító szándékát – közölte az Origo.

Fotó: Paragh György egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum centrumelnöke beszélget az 1. számú Belgyógyászati Klinika munkatársaival: (balról-jobbra) Fülöp Péter egyetemi adjunktussal, Gaál Krisztina és Sztanek Ferenc klinikai szakorvosjelöltekkel, valamint Fagyal Gáborné ápolónővel. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

 

Összesen 174 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Duplázná? De csak akkor, ha mindegyik Dr. House.

Akkor is takarodjon a Zorbán!!!
Vissza a hatalomba Gyurcsányékat, akiknek a regnálása alatt bruttó 180 ezret keresett egy orvos!!!

Ez alapvető probléma, nagyon fontos lenne a megoldása. Csak hát ugye az orvoamaffia eléggé nyeregben van...

az allami es a maganpraxist kellene osszeferhetetlenne tenni. mivel az is. ha valaki teljes munkaidoben dolgozik valahol, az amellett ne tarthasson fenn maganvallalkozoi statuszt IS, mivel egy seggel ket lovat nem lehet megulni. Ahol egy ember ketto munkajat vegzi, ott az egyik ember munkaja felibe harmadaba (se) lesz elvegezve.

"Plusz 2021 Karácsonyára: 13. havi nyugdíj. Plusz a tanarak fizetésemelése."

Plusz krumpli és kokain mindenkinek.
Plusz 1 hét fullextrás Lady Mrd a csajokkal.

Pl. a szülészet-nőgyógyászatban elég nehéz a korrekt elválasztás, de a többiben is hamar jön a megoldhatatlan.

Az biztosan nincs rendjén, h. aki fizeti a Tb-t, de a magán ellátás mellett dönt, annak semmit sem térítenek. Ez egészen lopás-szerű, nemkülönben az, h. cca. minden 10. betegnek NINCS tb-je, viszont KELL, h. ellátást kapjon.

Mindenesetre, magán ide és oda, nagyon jó, h. VÉGRE ez egy számottevő emelés. Az orvosi egyetem a leghosszabb, a felelősség nagy. Egy mérnök azért munka közben változtathatgat, javíthat, az eseteik túlnyomó többségében VAN gondolkodási idő. Az orvosi szakmák túlnyomó részében NINCS.

Mi a baj a magán praxissal? Amúgy nekem ( kis minta) minden orvos haverom jól keres. Mivel sokat melóznak, nem is nagyon van idejük elkölteni a zsét.

Bizony-bizony.

Ha egy szakember rétegre szükség van, de nincs, az demokratikus viszonyok között, de kevésbé demokratikusok között is, csak hathatós motiválással oldható meg. A legkézenfekvőbb a kiemelt jövedelem. Egy álomvilágban ezt lehet cifrázni, h. CSAK a jóknak, csak a magánpraxis nélkülieknek, de a legegyszerűbb az általános emelés, azzal, h. az alkalmatlanokat előbb-utóbb kiszűri a rendszer és az élet.

Az orvoshiány előbb észrevehető, de gondok az oktatásban is vannak, nagyon kevés a jó reál szakos tanár és kevés a jó tanát ott, ahol a gyerekanyaggal vannak súlyos bajok. A nagyrészt családon kívül felnövő nemzedék -este, munkaidő után van csak család a gyerek körül- nehezen fegyelmezhető, NEM általánosan motivált.

A magánrendelésünk 3 éve NAV-hoz bekötött pénztárgéppel, és terminállal működik. Minden pénzmozgás csak azon keresztül történik.

Igen, NEM minden érintett örülne, ha megvalósulna. Mégis, szerintem ez nagy lépés lenne előre, lehet, h. ennyi sem igazán van a lehetőségek között, de akkor is nagyon ideje már. Akinek NEM tetszik, az érintetteken kívül, mert a tájékozatlanja sokallja, menjen orvosnak, s dolgozzon annyit, amennyit "csak" azért kell, h. elkezdhesse a felnőtt életét azzal, h. munkába állhat, s keresni kezd.

Ritka aljas húzás volt a Rákosi rendszertől az orvosi pálya "vegyes" finanszírozásának bevezetése a hivatalos jövedelem képtelenül alacsonyan tartásával és ez ráadásul általában, az értelmiségi szakmák presztizsének aláásását, teljesítményének társadalmi el nem ismerését is jelentette. akkor és ez máig is hat.

A német kormány mit tett ezalatt mit gondolsz?
Semmit. Rengeteg német orvos vándorol el Amerikába, mert ott több a pénz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés