Vissza kell térni az Európai Tanács júliusi döntéséhez

2020. szeptember 29. 14:32

Varga Judit
Facebook
Egy valóban költségvetési védelmi eszközről kell folytatni a tárgyalásokat.

„Az új költségvetési feltételrendszerrel kapcsolatos német elnökségi javaslat az uniós Szerződések egyoldalú módosítását jelenti. Ez elfogadhatatlan. Nem lehet a jogállamiságot úgy védeni, hogy közben a legelemibb jogállamisági alapelveket rúgjuk fel. Ez nem a jog uralma, hanem egyszerű zsarolás.

A jogállamiság közös értékünk, amelyet az Európai Unióról szóló Szerződés 7. cikke véd. Újabb jogállamisági mechanizmusok létrehozásához a tagállamok egyhangú döntésére és a Szerződések módosítására van szükség. Az állam- és kormányfők júliusi megállapodása ennek megfelelően nem jogállamisági, hanem költségvetési védelmi mechanizmus létrehozásáról döntött.

Minél hamarabb segítséghez kell juttatni azokat a tagállamokat, amelyeknek erre a legnagyobb szüksége van. A javaslat a gyors és hatékony fellépést veszélyezteti azzal, hogy újra megnyitja az állam- és kormányfők júliusi megállapodásával már lezárt kérdéseket. Ez a fukar tagállamok célja, akik valójában sohasem akarták támogatni az európai gazdaságok talpra állítását.

Támogatjuk az uniós költségvetés védelmének erősítését. A német javaslat azonban erre alkalmatlan. Vissza kell térni az Európai Tanács júliusi döntéséhez, és egy valóban költségvetési védelmi eszközről kell folytatni a tárgyalásokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itthon a Fidesz a legutóbbi három országgyűlési választáson meggyőzte a többséget, szerintetek mégis diktatúra van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés