Vissza kell térni az Európai Tanács júliusi döntéséhez

2020. szeptember 29. 14:32

Egy valóban költségvetési védelmi eszközről kell folytatni a tárgyalásokat.

2020. szeptember 29. 14:32
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Az új költségvetési feltételrendszerrel kapcsolatos német elnökségi javaslat az uniós Szerződések egyoldalú módosítását jelenti. Ez elfogadhatatlan. Nem lehet a jogállamiságot úgy védeni, hogy közben a legelemibb jogállamisági alapelveket rúgjuk fel. Ez nem a jog uralma, hanem egyszerű zsarolás.

A jogállamiság közös értékünk, amelyet az Európai Unióról szóló Szerződés 7. cikke véd. Újabb jogállamisági mechanizmusok létrehozásához a tagállamok egyhangú döntésére és a Szerződések módosítására van szükség. Az állam- és kormányfők júliusi megállapodása ennek megfelelően nem jogállamisági, hanem költségvetési védelmi mechanizmus létrehozásáról döntött.

Minél hamarabb segítséghez kell juttatni azokat a tagállamokat, amelyeknek erre a legnagyobb szüksége van. A javaslat a gyors és hatékony fellépést veszélyezteti azzal, hogy újra megnyitja az állam- és kormányfők júliusi megállapodásával már lezárt kérdéseket. Ez a fukar tagállamok célja, akik valójában sohasem akarták támogatni az európai gazdaságok talpra állítását.

Támogatjuk az uniós költségvetés védelmének erősítését. A német javaslat azonban erre alkalmatlan. Vissza kell térni az Európai Tanács júliusi döntéséhez, és egy valóban költségvetési védelmi eszközről kell folytatni a tárgyalásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2020. október 01. 05:54
Csúcs ez a nő. Okos, szép és keményen visszavág.
istvánkeve
2020. szeptember 30. 17:01
Az EU hitelfelvétele szerzödésellenes! De lelkeim, itt nem a tények (vagy tényeknek tartott akármi) hiányzik a következö 7 éves büdzséböl, hanem a pénz! A behúzott nadrágszíj okozta dilemmát ordítozással kell megoldani, hogy ne legyen jóval kevesebb a saját rész a közösböl!
elfújta az ellenszél
2020. szeptember 30. 09:50
Ezek annyira buták, hogy észre sem veszik, ha véletlenül jót csinálnak. Jobban jár az EU ha megbukik a ''mentőcsomag'' úgyhogy csak rajta
gonterl
2020. szeptember 30. 08:51
Ha a bűnt nem követi azonnal a bűnhődés, akkor az élévülés, vagy az igazságtalanság lép életbe. A bűnt, az igazságtalanság nem szünterti meg. Szerintem, az elévülésnek kellene érvényesülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik