A „halott fa” az élet fája

2020. szeptember 29. 7:20

Fekete Dávid
Magyar Hírlap
Keresztényellenes zöldpárti érzékenyítés Bordeaux-ból.

„Franciaország egyik legnépesebb városa idén nem állít karácsonyfát a főtéren – a minap jelent meg a hír a nemzetközi és a hazai médiában, nem vetve túl nagy hullámokat. Pierre Hurmic polgármester a bejelentésében a döntést azzal indokolta, hogy nem kíván »halott fát« elhelyezni a városban, ehelyett majd különféle élő performanszokkal, show-kkal pótolják annak hiányát. Nyilván mondanom sem kell, hogy e kitűnő eszmefuttatást előadó polgármester a Zöldek színeiben nyert mandátumot, aki egyben azt is bejelentette, hogy a fák jogait védő charta aláírását tervezi.

Mielőtt az ügy lényegét érintenénk, röviden nézzük meg, ki is ez a politikus, aki ilyen horderejű ügyekben felhatalmazva érzi magát a döntéshozatalra! Pierre Hurmic 1995 óta politizál Bordeaux városában, mindig is baloldali–zöld koalíciók jelöltjeként indult a helyi választásokon. A szavazásokon az általa vezetett listák, illetve azok a listák, melyeken szerepelt, stabil harmadik helyen végeztek, a szavazatok 10-15 százalékát megszerezve. Így volt ez 1995-ben, 2001-ben, 2006-ban is, míg az összellenzéki összefogás listájának részeseként a legjobb eredményük is elmaradt a 35 százaléktól (2008), 2014-ben pedig ennél is gyengébben szerepeltek a 22 százalék körüli eredményükkel. A famentő polgármester tehát erőteljesen a futottak még kategóriába tartozott a bordeaux-i ügyekben bő másfél évtizedig.

Tegyük gyorsan hozzá: a koronavírus-járvány miatt rekord alacsony volt a részvétel a francia önkormányzati választások második, egyébként is elhalasztott fordulójában, elemzők szerint a távolmaradás egyik oka a pandémia volt, a másik pedig az Emmanuel Macronnal szembeni elégedetlenség. Így vagy úgy, de 2020-ban minimális különbséggel Hurmic listája lett a befutó. Történelmi pillanat volt ez a balliberálisoknak. Több mint hatvan éve tartó jobboldali városvezetést sikerült megtörniük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy is mondhatjuk, hogy a pogány germánok megtérve jelképükkel gazdagították a keresztény kultuszt.

Így igaz, a karácsonyfa életünk egyik legfontosabb jelképe: a legmagasabb igazság, Krisztus születéséé, a minden jó születéséé.
De, patetikus hangulatunkban nem szabad megfeledkeznünk arról, ha nem lesz, aki ezt megvédi, továbbadja, azzal Krisztust öljük meg, ha csak jelképesen is, amit fehér európai civilizáció NEM VÁLLALHAT FEL.
Ezért: oroszlánokká kell válni és vadászni és vadászni, szétzavarni, megfutamítani a bal-lib-zöldeket folytonosan, egy pillanatig sem visszavéve.
Elmondani: a bal, lib, zöld: álca, a valóság: a fehér Európa kiürítése és idegen, színes fajokkal feltöltése.
Mindenképp szükséges a fehér kereszténység védelmét országhatások fölött újraszervezni, a védelmet felállítani...
Ne az egyház csinálja, hanem a hívő emberek lépjenek túl a beléjük oltott hamis tanításértelmezésen: a Tartsd oda a másik arcodat! egy dolog.
Jézus a kezekről, a lábakról nem tesz említést.
Igen, tartsd oda, de úgy, hogy többé eszébe ne jusson megütni.
Így kell.

Cikk megvan, fizu fölvehető. Ennek a cikknek ennyi az értelme.

A fenyő a kereszténység szempontjából kb. közömbös. Aki számára a karácsony csak fenyőünnep, az valahogy lemaradt Krisztus Urunk születéséről. Ha Bordeaux-ban idén nem lesz fenyő, hát nem lesz fenyő. Krisztus attól még megszületett, és így lesz ok ünnepelni Karácsonykor.

Komcsi, komcsi, de örülj neki, hogy árnyékra vetődött. Konkrétan a keresztzénység árnyékára.

Talán az a lényeg, h. a fenyő örökzöld. A legtöbb családnak megvannak a díszei, az öregeknek egy élet alatt gyűltek össze. A hangulat lényeges része, fontosabb.mint az ünnepi menüsor.

Akiknek mindene megvan, azoknál az ajándékozás már elveszti a jelentőségét. Az idei vszg. szomorkás Karácsony lesz, mert nem megyünk el a templomba. Fa lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés