Vasvillával támadt kormánytisztviselőkre egy férfi Csongrád-Csanád megyében

2020. szeptember 28. 09:30

Az egyik tisztviselőt vállon szúrta.

2020. szeptember 28. 09:30
null

Vasvillával támadt a nála környezettanulmányt készítő kormánytisztviselőkre egy férfi Csongrád-Csanád megyében, a bíróság – ügyészi indítványra – elrendelte letartóztatását – tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

Csütörtökön délelőtt a járási hivatal három munkatársa jelent meg a megye egyik kistelepülésén élő férfinál, hogy környezettanulmányt készítsenek. A gyanúsított korábbról már ismerte a tisztviselőket, akik kitűzőt is viseltek. A férfi a kapunál állt, és így válaszolt a jegyzőkönyvet készítőknek. Az egyik kérdés után hátrament, egy vasvillát vett magához, majd a kapun kilépve szidalmazni kezdte a sértetteket.

A férfi és a két nő a szolgálati gépkocsijukhoz szaladt. Ezzel azonban a gyanúsított nem elégedett meg, a szerszámmal a gépkocsi tetejére ütött, majd a jobb oldali ablaküveget bezúzta, és a vasvillával vállon szúrta a jobb első ülésen ülő férfit. A tisztviselőnek a szúrás, valamint a szilánkok miatt nyolc napon belül gyógyuló, vérző sérülései keletkeztek. A gépkocsit vezető nőnek sikerült az autót elindítania, elmenekültek, megakadályozva a további, súlyosabb sérülések okozását.

A nyomozási bíró a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a gyanúsított letartoztatását, mivel a férfi végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el tettét, s ellene egy másik bűncselekmény miatt is nyomoznak – tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI)

(A kép illusztráció, forrása: Pixabay.)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. szeptember 28. 18:57
Odáig rendben van, hogy vasvillát ragadott, elvégre joga van megvédenie a birtokát. De közterületen kergetni a betolakodókat nem kellett volna. S a szegény ártatlan autó semmiről nem tehet.
VeJoLa
2020. szeptember 28. 12:00
Én meghallgatnám a másik felet is. Aki vasvillával botorkál át az életén, az biztosan maga sem büszke arra a környezetre, amit az odakocsikázó kormánytisztviselők tanulmányozni akarnak körülötte. Ráadásul biztosan nem azért, hogy mekkora kacsalábat is kell neki adniuk, hogy Natúra2020-as lehessen a portája. Egészen biztos, a hivatalnokok se vétlenek abban, ha vasvilladöfködhetnékje támad tőlük annak, akivel dolguk van.
olajfa1
2020. szeptember 28. 11:29
A sarlót és a kalapácsot felváltotta a vasvilla...
Ernie Pantuso
2020. szeptember 28. 11:26
Na ezt a csórit viszont be fogják varrni vagy 8-10 évre. A Czeglédi meg konyakozik a Fletóval. Nem mondom, hogy meg kell vasvillázni őket, de tuti, hogy a bíróság nem úgy fog eljárni mint a hazaárulók, csalók ügyeiben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik