És akkor felmerül Gyurcsány Ferenc jelölése…

2020. szeptember 28. 07:27

Nem találnak maguk között senkit, akinek a nyakába akaszthatnák a kolompot.

2020. szeptember 28. 07:27
Mészáros József
Vasarnap.hu

„Második szóbakerülőnk maga az Ellenpápa, avagy Fletó, a szabadlábon tollasodó atyafink. Táncol, majd mű-meghatódik. Őszinteségbeszédnek álcázza saját maga és lumpenkormánya kritikáját. Fellép, aztán lelép. Mire számít 2020-22-ben? Megmondom. A dicstelen 2006-os mutatványa óta évről évre lépnek szavazókorba fiatalok. Köztük szép számmal vannak azok, akik a Gyurcsány-rezsim idején még hajbakaptak az óvodában, kié legyen az utolsó szelet nutelláskenyér. Halvány lila sejtésük sincs, ki valójában ez a víg, szuggesztív vakerbajnok. Csak azt látják, hogy jó fej, ha kell, velük együtt gördeszkázik a fáradtolaj-tárolón, fejeseket ugrál a csávázott búzába – egyszóval, fiatalosan hülye. Úgyhogy Fletóval jó lesz vigyázni, több dologra nézve veszélyes ő, mint ahány dolog rá nézve fenyegetést jelenthet… Ja, és természetesen szintúgy kőgazdag; túl fogja élni, ha esetleg mégsem sikerül a politika élvonalában tvisztelnie.

Szóbakerülő volt még a rendszerváltás előtti utolsó pártmufti, Németh Miklós (a felkérés hallatán rémülten kétszer körbefutotta a Földet, tán még most is menekül), egyes bennfentesek Medgyesi Pétert is visszasírnák – ezen talán ő is sírva fakadt. Aztán itt vannak az önjelölt szóbakerülők: »Fegyőr«, az SZDSZ reinkarnációjának vélt Momentum elejéről, a belül tök üres szövegláda. Hadházy, aki folyton settenkedik az A-kategória körül, de sehogy sem veszik be a buliba úgy igazán. Persze, hisz a szekszárdi Fidesz vezérkarából sértetten dobbantott közszereplőt valójában mindenki árulónak tartja, és ha az árulást szeretik is újonnan választott pártcsaládjában – az áruló bizony Geréb marad a Pál utcai fiúkból, mindörökre.

Kell valaki, keresnek valakit, aki az élre áll. Aki megtestesíti a Fidesz-ellenességet, aki megtestesíti az ország zömét – igaz, szekularizáltan – magáénak valló ellenzék akaratát. Aki az ellenzék terveit, programját valóra váltja. Ez a program pedig igen rövid: Aorbán menjen bukni elfele! Oké, gyerekek. És aztán mi lesz? Átírjuk a névtáblákat a Főhivatalokban. Lecseréljük a nagy fekete kocsikat másik nagy fekete kocsikra. Mindenhova szivárványos zászlót tűzünk, még az óvodákra is. Az autópályák belső sávja bicikliút lesz. A csajoknak évi két ingyenes abortuszt garantál az állam. A nyugdíjasok minden karácsonykor 15. havi nyugdíjat, műfogsorragasztót és grillázstortát kapnak. A fiataloknak jár a havi kannabisz-utalvány. És utána? Légyszi, mondjatok valamit! Valami okosat, amit átmenetileg elhiszünk, jó?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2020. szeptember 28. 20:37
Pedig az unió már az uborka görbületet is kifogásolta, tehát elhallgatott, aljas céllal történnek az események!
Párhuzamos különvélemény
2020. szeptember 28. 12:55
Bajnai Gordon. "Aki 2004-ben zavartan motyogta az Internacionálét a Kovács László-Lendvai Ildikó-féle munkásmozgalmi kórusban. Érezte szegény, hogy gáz, hogy ő bizony nem "rabjai a Földnek", pláne nem "éhes proletár", a "nemzetközivé lesz a világ" viszont passzolt. Úgyhogy énekelt is, nem is. Na jó, igyekezett elbújni a kórustagok között, de kevés sikerrel. Amúgy az ország testületileg röhögött a produkción." :-))) Bassszus, ez tényleg így volt.
matyi lúdas
2020. szeptember 28. 11:54
https://i.imgur.com/035Zy2V.jpg
matyi lúdas
2020. szeptember 28. 11:54
https://i.imgur.com/n90OvUo.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik