Kiakadtak a zsidó republikánusok, miután Biden Goebbelshez hasonlította Trumpot

2020. szeptember 27. 20:11
„Ha az az egyetlen érved, hogy nácinak nevezed az ellenfeledet, akkor egyáltalán nincsenek érveid”– mondta a Republikánus Zsidó Koalíció elnöke.

Joe Biden szombaton egy interjúban kijelentette, hogy Trump „olyasmi, mint Goebbels.” A politikus azért hasonlította a náci propagandistához az elnököt, mivel az többször azt állította, hogy ő a „szocialisták” szekerét tolja – számolt be a Politico nyomán a Neokohn.

Az MSNBC-nek adott interjúban Biden elmondta, hogy az elnök csak azért beszél róla, hogy „elvonja a figyelmet a koronavírussal kapcsolatos hibáiról.” Az interjúban azt állította, hogy a szavazók biztosan látják a különbséget közte és az elnök között, aki „inkább egy Castro, mint egy Churchill.

A Republikánus Zsidó Koalíció egy nyilatkozatban felszólította Bident, hogy vonja vissza az összehasonlítást – írja a The Times of Israel. „Ha az az egyetlen érved, hogy nácinak nevezed az ellenfeledet, akkor egyáltalán nincsenek érveid. (…) Nincs helye a politikai párbeszédben a holokausztra utalásnak, vagy annak, hogy valaki a jelölteket a nácikhoz hasonlítsa. Ez sértő és lekicsinyíti a holokauszt emlékezetét, és az áldozatok szenvedését” – jelentette ki a szervezet elnöke. A demokraták kampánystábja egyelőre nem reagált a kritikákra.

Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés