A román pártoknak kampányoló hazug embert előbb utolérik, mint sánta kutyát

2020. szeptember 27. 17:33

Káplár András
Drót.info
Mi okozza a zavarodott csendet?

„Fekete-Győr András ugyanis hosszasan beszélt arról, hogy a Momentum 700 ember esetében már most megkezdte a kormányzati munkára való felkészítést:

»Most folyik – így Fekete-Győr – a szakpolitikai programalkotás, és szakpolitikusaink felkészítése. (…) A Momentum dolgozik a kormányzati csapaton, a kormányzati gárdán. (…) Itt egy olyan nagy tömegről beszélünk, akiknek… körülbelül 700 emberről… akiknek feladata lesz átvenni egyik napról a másikra az egész államigazgatást. Na, az ő felkészítésüket (…) a Momentum már megkezdte.«

»Ki készíti fel őket?« – érkezett azonnal a riporteri kérdés. Fekete Győr András válasza erre öt másodperc végtelenül hosszú és kínos csend volt [a hangfelvételen 17:26-tól – a szerk.]. Ami érthetetlen. Felfoghatatlan. És felébreszti a gyanakvást. Mert ha valóban zajlik a felkészítő munka, akkor miért nem tud azonnal neveket mondani Fekete-Győr? Mi okozza a zavarodott csendet? Talán nincs is semmiféle felkészítés? A Momentumra ráadásul lassan kezd ráégni az »ügynökpárt« bélyege is. Az ilyen rejtélyes, titokzatos hallgatások pedig mintha megerősítenék ezt a feltételezést. Fekete-Győr esetleg azért hallgat el hirtelen, mert nem árulhatja el a felkészítők neveit?

A Momentum elnöke aztán előbb mellébeszéléssel törte meg a kínos csendet, majd végül bedobott néhány nevet is. Akik közül Oszkó Péter, a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere, a Facebookon azonnal meg is hazudtolta Fekete-Győr Andrást. »Erről a bejelentésről viszont semmilyen formában nem tudtam, a programalkotó csapatban való részvétellel kapcsolatban pedig ilyen vállalásokat nem tettem« – szólt Oszkó határozott cáfolata.

Összefoglalva tehát: Fekete-Győr András azt állítja, hogy a Momentum már megkezdte a kormányzati munkára való felkészülést. A neveket firtató kérdés elől azonban először hosszú és kínos csendbe menekül, majd pedig – többek között – bedobja Oszkó nevét. Aki azonnal meg is cáfolja, hogy részese lenne a felkészítő csapatnak, mondván, »semmilyen módon nem kívánok részt venni pártpolitikai vagy választási küzdelmekben.«

A Momentum kormányzati felkészülésének létével – vagy sokkal inkább nem létével – kapcsolatban okosabbak ugyan nem lettünk. De az most is bebizonyosodott, hogy a román pártoknak kampányoló hazug embert előbb utolérik, mint sánta kutyát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

FegyŐrt 300 jelölt közül castingolták ki. Volt kiképzésen is. Sokszor nem tudja a vonalat.
A napelem kis atomerőmű.

Nehéz lesz ezt a taknyot felépíteni 22-re. Minden ráfordított pénz
ablakon kidobott pénz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés